Dacić i Kajević sjutra za evropske titule

365 pregleda 2 komentar(a)
David Kajević, Foto: Privatna arhiva
David Kajević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.09.2016. 15:30h

Crnogorski kik-bokseri, Remzija Dacić i Dejvid Kajević, boriće se sjutra za titule profesionalnih prvaka Evrope, u disciplini lou kik, u WAKO Pro federaciji.

Rival Dacića u kategoriji do 66,8 kilograma biće Italijan Vito Plazmati, dok će se Kajević u kategoriji do 78,1 kilogram boriti protiv Milana Babića iz Bosne i Hercegovine.

Plazmati brani pojas koji je osvojio 3. aprila u Melfiju pobjedom na poene protiv Dacića.

“Dobro se poznajemo. Dacić je odličan borac, sigurno jedan od boljih sa kojima sam se u dugogodišnjoj karijeri borio. Iskusan sam borac, više od 16 godina sam u tom sportu, imam kvalietet, ali i pored toga smatram da ću imati težak zadatak da odbranim pojas”,kazao je Plazmati na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je dobro trenirao i da se nada najboljem.

Dacić i Plazmati treći put naći će se zajedno u ringu.

Bili su rivali i prošle godine u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Beogradu, koji je crnogorski borac dobio odlukom sudija na poene.

Dacić je 8. avgusta prošle godine u Rožajama pobijedio Bugarina Dimitra Penčeva i osvojio šampionski pojas.

“Prvi međusobni duel dobio sam ubjedljivo, dok je u drugom bilo puno okolnosti koje mi nijesu išle na ruku. Smatram ga izuzetnim borcem, uostalom on je to i dokazao kroz karijeru. Više od tri mjeseca sam u treningu, osjećam se odlično, a formu sam podigao do maksimuma. Optimista sam, vjerujem u sebe i nadam se da ću pred sjajnom publikom slaviti i vratiti pojas u Crnu Goru”, rekao je Dacić.

Plazmati je na zvaničnom mjerenju imao 65,4, a Dacić 65,9 kilograma.

Kajević i Babić boriće se za upražnjenu titulu, nakon što je zbog zdrastvenih problema od odbrane odustao Stevan Živković.

“Protivnik je kvalitetan, ali spremno dočekujem meč, vjerujem u sebe i nadam se najboljem. Naporno sam trenirao tri mjeseca i sve sam podredio napadu na titulu. Poštujem rivala, ali siguran sam da će pojas od sjutra biti moj”, kazao je Kajević.

On je na zvaničnom mjerenju imao 77,8 kilograma.

Babić je kazao da je u Rožaje došao da osvoji pojas.

“Spreman sam, odradio sam kvalitetne pripreme. Moj protivnik je kvalitetan borac, ali vjerujem u sebe i želim da osvojim pojas”, kazao je Babić.

On je na zvaničnom mjerenju imao 77,2 kilograma.

U okviru manifestacije biće održane i četiri uvodne borbe, u kojima će rivali biti najbolji kik-bokseri Crne Gore i Bugarske.

Crnogorska selekcija nastupiće u sastavu Samed Demić (do 57), Denis Đoković (do 67), Mensur Murić (do 86) i Miroslav Vujović (+91).

Crnogorskim borcima revija u Rožajama biće generalna proba za Evropsko prvenstvo, koje će od 22. do 29. oktobra biti održano u Mariboru.

Manifestacija u rožajskoj dvorani Bandžovo brdo počeće u 20 sati.

Bonus video: