Ksenija Ivanović ostaje u azerbejdžanskom Telekomu

"Baš sam srećna što su mi ukazali povjerenje i ponudili novi ugovor. Prošle sezone sam uživala u radu sa Zoranom Gajićem i ostvarila mi se želja da se ta saradnja nastavi", kaže za “Vijesti” Ksenija Ivanović
59 pregleda 0 komentar(a)
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook
Ksenija Ivanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.09.2016. 10:44h

Ksenija Ivanović ne mijenja ni zemlju, ni klub, na sopstveno, ali i zadovoljstvo kluba – jedna od naših najboljih odbojkašica i iduće sezone ostaje u Telekomu iz Bakua (bivšoj Rabiti), gdje je provela prošlu godinu i igrala finale plej-ofa (izgubljeno od Azerala).

"Baš sam srećna što su mi ukazali povjerenje i ponudili novi ugovor. Prošle sezone sam uživala u radu sa Zoranom Gajićem i ostvarila mi se želja da se ta saradnja nastavi. U ekipi ove sezone imamo i tri cure iz Srbije, Slađanu Mirković, Aleksandru Petrović i Jovanu Vesović", kaže za “Vijesti” Ksenija, koja se ekipi priklučila prije dva dana u Istanbulu, gdje Telekom učestvuje na međunarodnom turniru.

Klub koji je osnovan prije 12 godina, u Azerbajdžanu je bio neprikosnoven od sezone 2008/2009 kada je počeo seriju od sedam uzastopnih titula. Rabita je bila vicešampion Lige šampiona 2011. i 2013. godine, te klupski prvak svijeta 2011. i drugu godinu kasnije. Prošle sezone, zbog podmlađivanja ekipe, i dometi su bili drugačiji.

Osim borbe za titulu, Telekom u novoj sezoni ponovo očekuje nastupu u Ligi šampiona, a rivali u grupi su italijanski Koneljano, poljski Hemik Polis i neko između italijanske Modene i francuskog Kana.

"Jaka grupa, ali to je jedan veliki motiv da se odigra što bolje i napreduje", dodaje iskusni primač servisa.

Ksenija je ljetos sa reprezentacijom imala obaveze u Evropskoj ligi (koju je igrala manje zbog povrede) i drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojoj naše dame onovo nijesu uspjele da se domognu barem drugog mjesta i plasmana u baraž za EP.

"Ostao je žal za drugim mjestom, ali raduje činjenica da su sve djevojke napredovale, ostavile srce na terenu i borile se do samog kraja. Dobro se radilo i očekujemo bolje rezultate u narednim akcijama", zaključila je Ksenija Ivanović.

Bonus video: