Predstava Hercegnovskog pozorišta "Mali princ" na festivalu u Subotici

"Mali princ" je predstava koja je doživjela rijedak jubilej: deset godina izvođenja na sceni jednog amaterskog pozorišta
96 pregleda 0 komentar(a)
Mali princ, Foto: Slavica Kosić
Mali princ, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.09.2016. 14:40h

Predstava "Mali princ" u produkciji Hercegnovskog pozorišta biće prikazana, van konkurencije na zatvaranju 23. Međunarodnog festivala za djecu - LUTFEST u Subotici

Ovaj festival jedan je od najprestižnijih u regionu, a ove godine je tokom šest dana, ugostio umjetnike, pozorišne stručnjake i studente pozorišnih škola sa raznih strana Evrope i svijeta, kao i ambasadore i predstavnike inostranih kulturnih centara. Svečano zatvaranje, planirano je 30. septembra, kada će i Hercegnovsko pozorište odigrati svog „Malog princa“ vječnu priču o odrastanju, usamljenosti, ljubavi, priču svih generacija koja je prije dvije i po godine obnovljena u Hercegnovskom pozorištu u režiji Predraga Brace Todorovića.

"Mali princ" je predstava koja je doživjela rijedak jubilej: deset godina izvođenja na sceni jednog amaterskog pozorišta.

Na festivalu u Subotici nastupiće Radovan Milović, uz veterane Zorana Trojanovića, Sašu Vidića, Mića Lalovića, Lidiju Petrone i Zoricu Cvitković. Maštovite kostime za likove u vjernoj postavci Malog princa osmislila je Zorana Jovanović, scenografiju Živko Peulić Kvale, muziku je izabrala Ivana (Dabović) Petković.

Na subotički festival Hercegnovsko pozorište otputovalo je uz podršku gradske Turističke organizacije.

Bonus video: