Izudinu Bajroviću nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu

Mojkovački filmski festival završava se večaras, projekcijom crnogorskog filma “Ispod mosta, među stijenama" reditelja Pavle Simonović, nakon čega će biti uručene nagrade
90 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovačka filmska jesen, Foto: Dragana Šćepanović
Mojkovačka filmska jesen, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.09.2016. 14:54h

Prema odluci žirija 41. Mojkovačke filmske jeseni nagradu za najbolju mušku glavnu ulogu dobiće Izudin Bajrović za ulogu Omera u filmu “Smrt u Sarajevu”. Nagrada za najbolju žesku glavnu ulogu pripala je Mirjani Karanović , koja tumači Milenu, u filmu “Dobra žena”.

“Bajrović je svojim glumačkim umijećem, dočarao ulogu trezvenog menadžera hotela u sistemu koji nema šansu za realni opstanak. Kranovićeva je jakom ekspresijom svog glumačkog dara i znanja, istakla ulogu Milene, supruge i majke koja se posle 30 godina braka suočava sa dvijema tragedijama.”- piše u obrazloženju tročlanog žirija, kojim je presjedavao Nikola Vukčević.

Nagrada za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je Mišu Obradoviću za ulogu u filmu “Ispod mosta među stijenama”. Obradović je svoju ulogu, smatra žiri, odigrao je upečatljivom snagom. Dragana Dabović je, prema odluci žirija, imala najbolju epizodnu žensku ulogu. Ona je “posebnim glumačkim senzibilitetom” tumačila Maru u filmu “Igla ispod praga”.

Mojkovački filmski festival završava se večaras, projekcijom crnogorskog filma “Ispod mosta, među stijenama" reditelja Pavle Simonović, nakon čega će biti uručene nagrade.

Tokom protelih četriri dana mojkovačka publika bila je u prilici da vidi i film „Dobra Žena“ rediteljke Mirjane Karnović. te „Smrt u Sarajevu“ Danisa Tanovića,, kao i „Život je truba“, koji je režirao Antonio Nuića i ostvaranje Ivana Marinovića „Igla ispod praga“ .

Mojkovačku filmsku jesen i ove godine organizovao je Centar za kulturu, a, pored Vukčevića, u žiriju su bili Zoran Živković i Ivan Đurović.

Bonus video: