Suđenje Kadiću za zelenašenje: "Kume, to me ne interesuje"

Cvijović je rekao da ne može da se sjeti da li je čuo da je Kadić prodavao livadu, koju je na ime kamate od 3.000 eura uzeo od Rudića, iako imanje vrijedi 15.000 eura
294 pregleda 17 komentar(a)
novac, euri, Foto: Shutterstock
novac, euri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.09.2016. 06:35h

Bjelopoljac Momo Cvijović kazao je da ne zna da li je sugrađanin Ibrahim Kadić (69) davao njegovom kumu Blagomiru Rudiću novac na kamatu.

On je svjedočio u Osnovnom sudu, pred kojim Kadić odgovara zbog krivičnog djela - zelenaštvo u sticaju sa krivičnim djelom - prevara.

Cvijović je rekao da ne može da se sjeti da li je čuo da je Kadić prodavao livadu, koju je na ime kamate od 3.000 eura uzeo od Rudića, iako imanje vrijedi 15.000 eura.

“A, nemam ti ja vremena da mislim o tome”, kazao je Cvijović.

Na pitanje oštećenog Rudića: da li mu je njegov brat od strica Predrag Cvijović govorio da ne svjedoči, ovaj je odgovorio: “Ja ti Peđu ne tragam. A kume, to mene ne interesuje”.

U preslušanom razgovoru između oštećene Vezirke Karalić, čulo se kada Ibrahim govori da mu je njen suprug donosio novac...

“Nemoj mene Aljo da za..bavaš , rekla si da si poslala 450 eura”.

Ona odgovara potvrdno, nakon čega on dodaje: „On meni daje 400, vratio sam ga odavde, neću da ih uzmem. 'Oću ko što si rekla“ , na šta mu ona odgovara da će mu donijeti novac predveče.

Ibrahim je nakon saslušanog telefonskog razgovora kazao da je Vezirka od njega pozajmila 400 eura, a da mu je vratila 450 dolara.

Podsjetio je da je to Vezirka potvrdila na sudu i da je rekla da nije bilo nikakve kamate.

Vezirka kao i njen suprug Aljo, na sudu su kazali da nije bilo nikakve kamate, dok su u Tužilaštvu tvrdili suprotno...

Tokom tužilačke istrage, jedino je Rudić svjedočio da se radilo o zelenaškim kamatama.

Prema optužnom predlogu, Ibrahim je u dva navrata pozajmljivao Rudiću po 2.000 eura, za šta je Rudiću narasla kamata na oko 6.000 eura.

Navodi se da Rudić nije vratio drugu kamatu od 3.000 eura, pa je Kadić na ime duga zatražio da sklope kupoprodajni ugovor za parcelu u Ravnoj Rijeci po cijeni od 13.630 eura, ali mu nije dao novac: “Već je lažno predstavio da će nakon isplate duga raskinuti ugovor o kupoprodaji. Kadić se potom kod Uprave za nekretnine uknjižio kao vlasnik parcele, odbio 3.000 eura, koje mu je Rudić donio da vrati i tražio punu cijenu od 13.860 eura”.

On je, piše, i Vezirki Karalić pozajmio 400 eura uz uračunatu kamatu od 50 eura.

Suđenje se nastavlja 24. oktobra.

Bonus video: