U Podgorici i Beranama otkriveno oko 131 kg skanka i 65 stabljika marihuane

Pronađeni skank i stabljike marihuane upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja
71 pregleda 7 komentar(a)
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.09.2016. 15:17h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge juče su u Podgorici i Beranama zaplijenili 131 kg skanka i 65 stabljika biljke marihuane.

"Službenici Odsjeka su juče, sprovodeći planske aktivnosti na suzbijanju stavljanja u promet i krijumčarenja droga, na području Podgorice prekinuli još jedan lanac krijumčarenja droga koji je, kako se sumnja, išao iz Republike Albanije u Crnu Goru i dalje, prema zemljama okruženja. U stanu koji je u Podgorici iznajmljivao S.A, star 43 godine iz Pljevalja, pretresom je naime pronađeno više džakova, putnih torbi i pvc kesa u kojima se nalazilo ukupno 131 pakovanje sa sadržajem materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine oko 131 kilogram. Izvršen je pretres i kuće S.A u Pljevljima, kojim su pronađene tri puške u ilegalnom posjedu ovog lica. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, a policijski službenici preduzimaju aktivnosti na pronalasku S.A. i njegovom lišenju slobode, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Krivična prijava zbog sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija će biti procesuirana nadležnom tužiocu u redovnom postupku", navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Službenici Odsjeka su, u drugoj odvojenoj aktivnosti, a postupajući na osnovu operativnih saznanja, takođe juče u reonu planine Pećanovac, u mjestu Kaludra na području Opštine Berane, u blizini planinskog makadamskog puta, na livadi koja je okružena šumom otkrili zasad biljke marihuane i to 65 stabljika dužine od 30 do 90 cm, ukupne mase oko 440 grama koja je, kako se sumnja, nakon branja i pripreme, bila namijenjena stavljanju u promet. Službenici Odsjeka preduzimaju dalje mjere i radnje u ovom predmetu", dodaje se.

Pronađeni skank i stabljike marihuane upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: