Predstava za djecu "San ljetnje noći- upoznajte Šekspira" u četvtak u Herceg Novom

Po zamisli Slađane Vujović koja potpisuje režiju, na razigrani narativ neosjetno se nadovezuje originalni Šekspirov stih koji tumače Miloš Pejović i Bojana Malinovska
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2016. 14:28h

Pozorišna predstava "San ljetnje noći- upoznajte Šekspira",namijenjen "djeci svih generacija", a čiju režiju potpisuje Slađana Vujović, biće odigrana u četvrtak veče u Dvorani "Park" u Herceg Novom u 19 i 30 sati.

Narativ komedije je smješten u začaranoj šumi u kojoj se, u toku jedne noći, sa problematičnim situacijama i tegobnim snovima bore vile i vilenjaci, tri zaljubljena para i grupa atinskih zanatlija.

Predstava počinje šaljivim stihovima Dejana Đonovića "U Atini, usred Grčke, starije od babe stare, opkoljenoj mračnom šumom gdje svjetluca sve od vila, glavna faca bješe Tezej: vlast, vojvoda! Ima pare… E, njemu je Hipolita, amazonka, mila bila. Pa riješio da se ženi…."

Po zamisli Slađane Vujović koja potpisuje režiju, na razigrani narativ neosjetno se nadovezuje originalni Šekspirov stih koji tumače Miloš Pejović i Bojana Malinovska.

Oni igraju po dvije glavne uloge: Pejović Tezeja i Oberona, a Malinovska Hipolitu i Titaniju. Njihovi likovi vladaju sudbinama običnih smrtnika koje tumače najmladji novski glumci, učenici osnovnih škola ‘Dašo Pavičić’ i ‘Milan Vuković. ’ (Matija Cicak u ulozi vragolana Puka, Neđo Radović u ulogama Egeja i Vratila, Katarina Ivanov igra Helenu, Luka Kovačević Lisandra, Mihailo Vlahović Dimitrija a Daria Ilić Hermiju).

Uz glumce, u predstavi nastupaju plesači baletske škole Aleksandre Dejanović, i plesnog kluba "DiAno".

Koreografske tačke potpisuju Aleksandra Dejanović i Antonija Đurović-Novoselac, sa kojom je Vujović saradjivala i na projektu "Pepeljuga i rok zvijezda" (prvom mjuziklu za djecu u Crnoj Gori).

Kostim i scenografija je djelo Senke Domović-Bulut i ekipe NVO "Urban Nova". Grafička obrada i fotografija Dejan Gardašević.

Osim dobre zabave, cilj je da se drama genijalnog pisca na pitak način, i kroz učešće u projektu, približi novskim mališanima.

Ovim projektom se Herceg Novi pridružuje gradovima svijeta u kojima je tokom ove godine obilježena 400. godišnjica Šekspirove smrti.

Predstava "San ljetnje noći" je završna manifestacija u nizu aktivnosti realizovanih u okviru Belavista ars, programa koji se odvijao u saradnji MZ Herceg Novi i gradske Turističke organizacije.

Galerija

Bonus video: