Morina: Branio sam se britvom da mi ne priđu

"Iz džepa sam izvadio ’britvu’ i njome počeo da mašem lijevo desno"
165 pregleda 0 komentar(a)
britva, Foto: Shutterstock.com
britva, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.09.2016. 11:47h

Optuženi Skender Morina sa Kosova kazao je na sudu da je u samoodbrani izbo nožem dva člana porodice Baljaj u decembru prošle godine.

Morini je počelo suđenje pred krivičnim vijećem kojim predsjedava sudija Predrag Tabaš u Višem sudu u Podgorici. Na teret mu je stavljeno krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Optužnicom državnog tužioca Suzane Milić okrivljeni Morina je 13. decembra 2015. godine oko 22 sata u naselju Bonići kod Tivta sa umišljajem pokušao da ubije Jetona i Gzima Baljaja.

Nakon kraće prepirke sa Sultanom Baljajem, okrivljeni Morina je nožem dužine 10 centimetara ubo Jetona u predjelu lijeve strane grudnog koša i tada ga teško povrijedio, dok je Gzim Baljaju, koji je pokušao da ih razdvoji, nanio lakše povrede.

Morina je ispričao da je tada pošao do kafane na autobuskoj stanici gdje se nalazio njegov sin Luan u društvu pet ili šest mladića.

Na očev poziv Luan je izašao vani i oni su se uputili u pravcu obližnjeg marketa. Ispred marketa, kako tvrdi Morina, sačekala ih je grupa od 10 do 15 nepoznatih momaka koji su tvrdi on,napali njegovog sina.

Optuženi tvrdi da su ti momci udarali njegovog sina pesnicama po glavi.

"Među njima je bio i Jeton Baljaj. Kako nijesam uspio da ih spriječim, iz džepa sam izvadio britvu na rasklapanje i njome počeo da mašem lijevo desno pokušavajući da se odbranim da mi ne bi prišli. Znam da sam tom prilikom zakačio Jetona Baljaja u predjelu lijeve strane stomaka. Potom je Jeton pošao i pozvao svoje rođake Baljaje. Došlo ih je 20 do 25 protiv nas dvojice. Rekao sam sinu da uđemo u prodavnicu i sve vrijeme sam držao nož u ruci. Na ulazu marketa pojavila se radnica marketa koja mi je rekla: Nemoj da se bojiš, slobodno idi kući“, ispričao je optuženi.

Morina je tvrdio da je Gzim Baljaj uzeo kamen sa poda kojim ga je udario u glavu, a za vrijeme guranja i pesnicom u potiljak. Dodao je da ranije nije imao sukoba sa porodicom Baljaj. Suđenje se nastavlja sedmog novembra.

Bonus video: