Obod

“To će biti osnova za početak rada novog Oboda, sa zdravom okosnicom”, najavio je ministar privrede Darko Uskoković na zboru radnika ove firme
153 pregleda 7 komentar(a)
Obod, Foto: Arhiva Vijesti
Obod, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 28.09.2016. 09:06h

Obod će dobiti novog direktora, a u UO će ući dva vrhunska stručnjaka iz oblasti mašinstva i ekonomije i dva najsposobnija Obodova inženjera.

“To će biti osnova za početak rada novog Oboda, sa zdravom okosnicom”, najavio je ministar privrede Darko Uskoković na zboru radnika ove firme.

On je kazao da je Vlada odlučila da se formira ekspertski tim koji će stupiti u kontakt sa švedskim Elektroluksom, zatražiti od njega kredit i dio repromaterijala po nabavnoj cijeni i organizovati proizvodnju u fabrikama zamrzivača i hladnjaka.

“Svi koji budu radno angažovani dobijaće plate između 25. i 30. za protekli mjesec. Ostali radnici će početi primati plate kad se njihove fabrike uključe u proizvodnju. Planiramo da svima koji su upisali 24 plate, isplatimo novac do kraja godine ili im omogućimo da otkupe radni staž. Za ovaj program Vlada daje čvrste garancije i obećava ispunjenje svega onoga što je dogovoreno”, rekao je Uskoković.

Revoltiran izjavom Uskokovića da će Obod dobiti novog direktora, sadašnji prvi čovjek firme Dragan Minić je rekao da je za to saznao na zboru i da je riječ o “klasičnoj kabinetskoj smjeni”. On je program o kojem govori ministar nazvao "čistom iluzijom i samo još jednim eksperimentom sa živim ljudima".

Bonus video: