Dvije i po godine tvrdili da je Tamburić ubijen, a sad kažu da nije

Policija tvrdi da je tužilaštvo donijelo tu odluku na osnovu "novih činjenica iz sudsko - medicinske oblasti"
197 pregleda 4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.09.2016. 15:30h

Građevinski preduzimač iz Tivta Milorad Tamburić (68) nije ubijen u februaru 2014. godine, već je u pitanju "zadesna smrt".

To je danas saopštila Uprava policije.

Tivatsku policiju obavijestio je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici da odbacuje prijavu u tom slučaju i da obustavlja potragu za "ubicom" Tamburića dugu više od dvije i po godine.

Policija tvrdi da je tužilaštvo donijelo tu odluku na osnovu "novih činjenica iz sudsko - medicinske oblasti".

Ipak, u saopštenju nije precizirano o čemu je tačno riječ.

"Nadležni tužilac obavijestio OB Tivat da je naknadno utvrđeno se u slučaju nastupanja smrti Tamburića ne radi o ubistvu, kako je to do sada bilo kvalifikovano, već o zadesnoj smrti", saopštila je policija.

Dodali su da se slučaj do sada vodio kao "ubistvo po nepoznatom izvršiocu".

"Na osnovu naknadno utvrđenih činjenica nema sumnje da je izvršeno ni to ni bilo koje drugo krivično djelo čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, odnosno utvrđeno je da se radi o zadesnoj smrti ovog lica", saopštili su iz Uprave policije.

O tome je Odjeljenje bezbjednosti Tivat aktom obaviješteno 21. septembra ove godine, "nakon pribavljanja novih činjenica iz sudsko - medicinske oblasti a na osnovu kojih je sada utvrđeno da smrt nije nastupila nasilnim putem".

Beživotno tijelo Tamburića pronađeno je u njegovom stanu u blizini makedonskog odmarališta.

"Vijestima" je nakon ubistva u vrhu Uprave policije rečeno da je nalaz obdukcije pokazao da je Tamburić "nasilno preminuo".

Policija je dugo radila na tom slučaju. Tada se vjerovalo da je Tivćanin ubijen u noći između 2. i 3. februara 2014. godine.

Bonus video: