Kličko očekuje da će Fjuriju biti oduzeti pojasevi

Fjuri je prošle nedjelje drugi put odustao od revanša njihove borbe iz novembra, kada je napravio jedno od najvećih iznenadjenja u skorijoj istoriji boksa i pobijedio Klička
64 pregleda 3 komentar(a)
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2016. 13:31h

Dugogodišnji vladar bokserske teške kategorije Vladimir Kličko želi da se Tajsonu Fjuriju oduzmu šampionski pojasevi, a medijima je rekao da nikada u profesionalnoj karijeri nije pravio toliku pauzu.

Fjuri je prošle nedjelje drugi put odustao od revanša njihove borbe iz novembra, kada je napravio jedno od najvećih iznenadjenja u skorijoj istoriji boksa i pobijedio Klička. Ukrajinac, međutim, ne želi da čeka i da ne radi ništa, i zatražio je od vladajućih tijela da Britancu oduzmu pojaseve.

"U vrhunskoj sam formi i volio bih da sam mogao u Mančesteru da povratim svoje pojaseve. Od kada sam postao profesionalac 1996. nisam imao ovako dugačku pauzu. Potpuno sam razočaran što je Fjuri drugi put otkazao borbu", rekao je 40-godišnji Kličko, a prenijeli specijalizovani bokserski mediji.

Kličkov menadžer Bernd Bente kazao je da će se bokser ponovo boriti u decembru i da će ti biti za upražnjene pojaseve u verzijama WBA i WBO, koje sada ima Fjuri.

"Situacija je stvarno depresivna za Vladimira. Pošto Fjuri neće moći dugo da boksuje, svjetske organizacije će sigurno reagovati. Čekamo njihovu odluku", rekao je Bente.

Bonus video: