SUĐENJE ZA UBISTVO LUKE MILIĆA U “RAJSKOJ PTICI”

Boričić: Nije bilo svađe, pričali smo normalno

“Luka je krstio moga brata. Toga dana kada se ovo desilo, imao sam više poziva od Milića i Vidmara da dođem u ’Rajsku pticu’ na piće. Zvali su me samo sa Lukinog mobilnog telefona, i sa obojicom sam razgovarao. Otišao sam do lokala ’polom’
273 pregleda 13 komentar(a)
Rajska ptica, Murtovina, Foto: Savo Prelević
Rajska ptica, Murtovina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.09.2016. 06:26h

Svjedok Aleksandar S. Boričić kazao je juče u Višem sudu u Podgorici da ubistvu Luke Milića nije prethodila nikakva svađa.

“Nije bilo nikakve svađe i prepirke, razgovarali smo normalno“, rekao je Boričić u nastavku suđenja Nemanji Vidmaru, optuženom da je hicima iz revolvera ubio Milića u kafiću “Rajska ptica“ 30. juna prošle godine u Podgorici.

Svjedok je pred krivičnim vijećem sudije Vesne Moštrokol rekao da je njegov brat Dražen, kum sa pokojnim Milićem.

“Luka je krstio moga brata. Toga dana kada se ovo desilo, imao sam više poziva od Milića i Vidmara da dođem u ’Rajsku pticu’ na piće. Zvali su me samo sa Lukinog mobilnog telefona, i sa obojicom sam razgovarao. Otišao sam do lokala ’polom’.

Kada sam prišao lokalu, oni su došli kod mene na parking i razgovarali smo oko 20-ak minuta. Ne mogu da kažem o čemu smo pričali, ali svađe i prepirke nije bilo. Nisam ni u jednom momentu prilazio njihovom stolu. Nakon toga, krenuo sam kući, a Vidmar me je zamolio da i njega povezem kući, da bi uzeo mobilni telefon. On je izašao iz auta, a ja sam autom pošao do svoje kuće. Kasnije sam se vratio u ’Rajsku pticu’ i shvatio da je bila neka svađa i gungula. Rekli su mi pođi u Klinički centar i sve će ti biti jasno. Ispred Urgentnog su mi rekli da je Luka Milić ranjen. Od djetinjstva poznajem i Milića i Vidmara. Družili smo se. Njih dvojica su bili u dobrim odnosima“, izjavio je Boričić.

Na pitanje sudije Moštrokol, kako objašnjava da je na čaši, limenci i na stolu u lokalu ”Rajska ptica“ nađen njegov DNK, svjedok je rekao.

“Ne mogu to da objasnim. Ja i brat Dražen nosimo istu garderobu“, pojasnio je Boričić.

Advokat Zoran Piperović, branilac okrivljenog Vidmara u cjelosti je prigovorio njegovom svjedočenju.

„Toga dana uopšte ga nijesam vidio“, tvrdi okrivljeni Vidmar.

Suđenje se nastavlja 24. oktobra.

Preporučujemo za Vas