Bjelopoljac štrajkuje glađu zbog odluka Osnovnog i Višeg suda

Krivošić tvrdi da sutkinja Jokić nije ispoštovala njegova pravosnažna rješenja, već je donijela odluku u korist njegove snahe, sa kojom se poslednjih 13 godina tuži zbog nasledstva
108 pregleda 3 komentar(a)
Sabahet Krivošić, Foto: Jadranka Ćetković
Sabahet Krivošić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.09.2016. 14:04h

Bjelopoljac Sabahet Krivošić započeo je jutros štrajk glađu ispred Višeg i Osnovnog suda u Bijelom Polju, nezadovoljan pravosnažnim odlukama sutkinja Osnovnog suda Sanje Konatar i Milanke Jokić.

On tvrdi da sutkinja Jokić nije ispoštovala njegova pravosnažna rješenja, već je donijela odluku u korist njegove snahe, sa kojom se poslednjih 13 godina tuži zbog nasledstva.

„Sud je nezakonito presudio u slučaju porodične imovine i dio koji sam dobio od pokojnog brata Nazifa, koji je bio turski i njemački državljanin i sestre Jerduze, dosudio u njenu korist“, kazao je Krivošić.

Krivošić je istakao da je imao pravosnažno rješenje od Ministarstva finansija da nasledstvo pripada njemu a ne snahi i da ona ne može dobiti nasledstvo od djevera, a odbijena je i njena žalba Ustavnom sudu, što je predato Upravi za nekretnine Bijelo Polje.

On je ogorčen što sutkinja Jokić ne priznaje njegova rješenja, odbija sve i dosuđuje u korist snahe, uz trošak za suđenje od više od 2 000 eura.

„Svoju imovinu sam prepisao na djecu i nakon što ih je snaha Ramiza sa kćerkom Aidom tužila sutkinja Milanka Jokić je donijela odluku da se poništi rješenje o nasledstvu.

Nezadovoljan je i odlukom sutkinje Sanje Konatar nakon suđenja sa komšijom oko imovine, gdje se takođe, kako objašnjava, ne priznaju njegova pravosnažna rješenja.

Krivošić je istakao da iako je srčani i nervni bolesnik od štrajka neće odustati do ispunjenja zahtjeva da se postupci ponove.

Bonus video: