Okruženje: Uskoro na TV Vijesti!

Okruženje je zajednička inicijatva Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi (CDRSEE) i Evropskog fonda za Balkan (EFB), i dobitnik nagrade za medijsku inicijativu godine od strane žirija "European Citizenship Awards”
0 komentar(a)
Okruženje
Okruženje
Ažurirano: 26.09.2016. 12:11h

Okruženje je prvi regionalni informativni televizijski serijal koji se emituje na deset televizijskih stanica u Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji i Srbiji.

Okruženje je zajednička inicijatva Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi (CDRSEE) i Evropskog fonda za Balkan (EFB), i dobitnik nagrade za medijsku inicijativu godine od strane žirija "European Citizenship Awards”.

Serijal okuplja uticajne goste iz svih sfera života iz zemalja zapadnog Balkana koji diskutuju o pitanjima koja duboko utiču na svakodnevni život u regionu.

Ovaj televizijski projekat omogućio je gledaocima širom Balkana da čuju kako su im problemi gotovo isti. Društva na zapadnom Balkanu već više od dvije decenije pokušavaju da zaliječe ratne rane, iscijele dječije bolesti demokratije, pripreme naš dio svijeta za istinsko prihvatanje evropskih vrijednosti, a ne samo za članstvo u EU.

Želja CDRSEE i EFB je da kroz Okruženje daju doprinos ostvarenju tih ciljeva. Značaj ovog projekta prepoznalo je i finansijski podržalo Ministarstvo inostranih poslova Republike Njemačke.

Bonus video: