Šćekić: Ne bojim se ovih koje šalju na mene

Beranac Vaso Raičević gađao Šćekića telefonom, a potom sa sugrađaninom Viktorom Šuntićem krenuo i da ga napadne
777 pregleda 17 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Arhiva Vijesti
Dragoslav Šćekić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 26.09.2016. 05:59h

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Dado Šćekić kazao je "Vijestima" da je napad na njega politički motivisan i da je zbog toga bezbrižan.

"Nadam se da će nadležni državni organi do kraja istražiti ovaj slučaj, a imaće moju punu podršku", poručio je on.

Šćekića je prije dvije noći, dok je sa prijateljima D. S., Š. V. i M. Š. ulazio u beranski kafić "Evropa", Beranac Vaso Raičević (32) pogodio mobilnim telefonom u glavu, nanoseći mu lakše tjelesne povrede, a potom sa sugrađaninom Viktorom Šuntićem krenuo da ga napadne. To je saopšteno iz policije.

"Znam da se vezano za funkciju gradonačelnika, u ljudskom smislu, nikome u gradu nisam zamjerio. Nije potrebno da me iko brani. Od ovakvih napada i od ljudi koje šalju na mene, uvijek mogu da se odbranim", rekao je Šćekić.

On je istakao da Beranama i ljudima koji žive u tom gradu ne trebaju sukobi.

"Već rješenja koja će da pomognu da stopa kriminaliteta bude manja, da se otvaraju nova radna mjesta i da građani mogu bez političkih pritisaka riješiti svoja egzistencijalna pitanja”, naglasio je Šćekić.

O napadu na Šćekića javnost je juče obavijestila Uprava policije, saopštavajući da će protiv Raičevića podnijeti krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda.

Iz UP su objasnili da je Šćekić napadnut oko 23 časa i 40 minuta kada je sa prijateljima ušao u beranski lokal.

"Po ulasku u kafe bar, Šćekić je pogođen mobilnim telefonom u predjelu glave od strane, kako se sumnja, V. R., usljed čega je zadobio laku tjelesnu povredu", saopšteno je iz policije.

U saopštenju dodaju da su Raičević i Šuntić nakon toga krenuli ka Šćekiću, ali su ispred njih stali Š. V. i M. Š.

Šuntić je tada, tvrdi polcija, udario šakom u predjelu glave Šćekićevog prijatelja V. Š., a Raičević je istovremeno "stisnutom pesnicom u predjelu glave udario M. Š."

Policija je saopštila da je obezbjeđenje "Evrope" spriječilo dalju tuču, a da su Raičević i Šuntić pobjegli.

Šćekić je petanest minuta poslije napad prijavio beranskoj policji.

Iz Uprave policije saopštili su da su odmah pronašli Raičevića i Šuntića, ali je Raičević uspio da im pobjegne.

"Kasnije je pronađen i priveden u policijske prostorije, kao i V. Š. Službenici CB Berane su takođe, osim od V. R. i V. Š., u policijskim prostorijama uzeli izjave na zapisnik i od oštećenih, kao i drugih lica", saopšteno je iz polcije.

Inspektori su o napadu na Šćekića obavijestili tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji se izjasnio da se protiv Raičevića podnese krivična prijava, i da se protiv tog Beranca i Šuntiča podnese i prekršajna prijava zbog fizičkog napada.

"Krivična prijava protiv V. R. će, shodno konsultacijama sa tužiocem, tom tužiocu biti podnijeta u redovnom postupku. V. R. i V. Š. će večeras biti privedeni Sudu za prekršaje zbog počinjenog prekršaja", saopšteno je juče iz Uprave policije.

Bonus video: