Igor Les završio na 8. mjestu

Jedriličar tivatskog Delfina je u posljednji dan, tzv. trku za medalje, ušao kao peti, a na kraju bi bio bolje plasiran da mu nije dosuđen prestup na startu, iako je potpuno drugačiji prikaz bio na elektronskom praćenju
5 komentar(a)
Igor Les, Foto: Facebook
Igor Les, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.09.2016. 17:21h

Igor Les je Svjetski kup u kineskom Ćingdaou završio na 8. mjestu.

Jedriličar tivatskog Delfina je u posljednji dan, tzv. trku za medalje, ušao kao peti, a na kraju bi bio bolje plasiran da mu nije dosuđen prestup na startu, iako je potpuno drugačiji prikaz bio na elektronskom praćenju.

Ovo je, svakako, izuzetan uspjeh za našeg jedriličara, koji je vrhunski jedrio tokom cijelog kupa i postao prvi crnogorski jedriličar koji je nastupio u trci za medalje.

„Ne volim da komentarišem sudjenje, ali zaista čudna odluka kineskih sudija na viziru, koji su Lesu danas dosudili prestup na startu. Treking je pokazao drugačije. Protest nam je odbijen, ali ni taj slučaj neće pokvariti pozitivnu atmosferu u našem timu. Igor je tokom cijelog kupa jedrio na vrhunskom nivou, što me jako raduje i vjerujem da će u buduće nastaviti ovako”, kaže trener Ilko Klakor.

Iz Kine se javio i Les.

„Zadovoljan sam ovom regatom, ne samo zbog toga što sam ušao u 10 najboljih, već i zato što sam puno naučio. Nakon Kila još jednom sam potvrdio da sam dosta popravio start i taktiku, koja mi je do sada stvarala probleme. Svjestan sam da trebam još puno da radim da bih bio top jedriličar kao što su moji prijatelji sa kojima treniram, Tonči Stipanović i Pavlos Kontides, kojima čestitam na osvojenim medaljama”, rekao je Les.

Tonči Stipanović, jedriličar JK Mornara iz Splita, osvojio je zlato. Stipanović je uzeo srebro na Olimpijskim igrama u Riju, što je prvo olimpijsko odličje ikada u jedrenju za Hrvatsku.

Kipranin Pavlos Kontides, srebrni iz Londona, bio je drugi, a treći je bio Italijan Đovani Kokoluto.

Bonus video: