Beranac osumnjičen da je telefonom gađao gradonačelnika Berana

Događaj je, kako navode iz policije, Centru bezbjednosti Berane prijavio Dragoslav Šćekić iste večeri
420 pregleda 27 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Vlada Crne Gore
Dragoslav Šćekić, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 25.09.2016. 15:04h

Beranac Vaso Raičević (32) osumnjičen je da je mobilnim telefonom pogodio u glavu predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića i nanio mu laku tjelesnu povredu.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv Beranca će biti podnesna krivična prijava.

"Protiv V.R. će takođe, kao i protiv V.Š. (39) rođenog u Beranama a nastanjenog u Podgorici, nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl. 10 st 2. Zakona o javnom redu i miru - fizički napad, na štetu Š.V. i M.Š. Naime, predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić je sinoć, 24. septembra 2016. godine oko 23,40 časova, ušao u kafe bar Evropa u Beranama zajedno sa D.S, Š.V. i M.Š. Po ulasku u kafe bar, Šćekić je pogođen mobilnim telefonom u predjelu glave od strane, kako se sumnja, V.R, usljed čega je zadobio laku tjelesnu povredu. Nakon toga, V.R. i lice koje je sa njim bilo u društvu – V.Š. su krenuli ka Šćekiću, ali su ispred njih stali Š.V. i M.Š. Tada je V.Š. udario stisnutom pesnicom Š.V. u predjelu glave, dok je istovremeno V.R. stisnutom pesnicom u predjelu glave udario M.Š. Dalju tuču spriječilo je obezbjeđenje lokala, a V.R. i V.Š. su se udaljli sa lica mjesta", saopšteno je iz Uprave policije.

Događaj je, kako navode iz policije, Centru bezbjednosti Berane prijavio Dragoslav Šćekić iste večeri .

"Policijski službenici su, odmah po prijavi, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti i pronašli V.R. i V.Š. V.R. je po pronalasku uspio da se udalji ali je kasnije pronađen i priveden u policijske prostorije, kao i V.Š. Službenici CB Berane su takođe, osim od V.R. i V.Š, u policijskim prostorijama uzeli izjave na zapisnik i od oštećenih kao i drugih lica. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama, koji se izjasnio da se protiv V.R. podnese krivična prijava, zbog osnova sumnje da je na štetu Dragoslava Šćekića počinio krivično djelo laka tjelesna povreda, dok se izjasnio da se protiv njega takođe, kao i protiv V.Š, podnese i prekršajna prijava zbog fizičkog napada."

Krivična prijava protiv Raičevića će biti podnijeta u redovnom postupku. On i V.Š. će večeras biti privedeni Sudu za prekršaje zbog počinjenog prekršaja.

Bonus video: