Iz DPS-a tvrde: Aktivisti DF-a napali Nikšićanina

"Nepozvani idu od vrata do vrata, ne kucajući ulaze u kuće, a sada i fizički nasrću. Kod građana su već izazvali prezir i revolt i sada je krajnje vrijeme da se njihovim napadima, slanjem maloljetnih lica u tuđe domove i uznemiravanjima pozabave i nadležne institucije i kazne počinioce ovog napada, ali i njihove mentore"
42 komentar(a)
svađa, tuča, pesnica, Foto: Shutterstock
svađa, tuča, pesnica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.09.2016. 10:01h

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Nikšić tvrde da su aktivisti Demoktarskog fronta u Mjesnoj zajednici Humci nakon verbalnih provociranja fizički nasrnuli na Z.Đ. (44) i to ispred njegove porodične kuće u Rubežima.

"Demokratska partija socijalista već ranije je upozorila na agresivnu i prljavu kampanju koju vodi Demokratski front i da je pitanje dana kada će sa prijetnji preći na djela. Z. Đ. se nakon ovog napada obratio za ljekarsku pomoć i slučaj prijavio Centru bezbjednosti Nikšić. Za sve postoje dokazi u vidu zapisnika i medicinskog nalaza gdje su konstatovane povrede u predjelu glave", navodi se u saopštenju DPS-a.

Oni su uz saopštenje dostavili i ljekarski izvještaj u kome stoji da su kod Z. Đ. u predjelu frontalnog dijela glave prisutne "slivene hiperemične zone sa hematomima u formiranju", kao i da je pomenuti Nikšićanin naveo da su povrede nanesene pesnicama od strane drugog lica.

"Izazivanje konfliktnih situacija, a sada već i fizički napadi, imaju za cilj destabilizaciju prilika pred oktobarske izbore. I to sve zbog stvaranja alibija za izvjesni poraz 16. oktobra. Ali, ničije frustracije ni neminovni porazi ne smiju ni u kom slučaju biti povod za uznemiravanje, a kamoli za fizički obračun sa građanima", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a ističu da kako "vrijeme odmiče i kako iz DF-a uviđaju da ih očekuje debakl na izborima, više nijesu u stanju kontrolisati agresiju".

"Nepozvani idu od vrata do vrata, ne kucajući ulaze u kuće, a sada i fizički nasrću. Kod građana su već izazvali prezir i revolt i sada je krajnje vrijeme da se njihovim napadima, slanjem maloljetnih lica u tuđe domove i uznemiravanjima pozabave i nadležne institucije i kazne počinioce ovog napada, ali i njihove mentore. A kaznu će im izreći i građani Crne Gore 16. oktobra, koji će reći ne nasilju i primitivizmu", zaključili su iz DPS-a.

Bonus video: