Dame pobijedile za častan oproštaj

Crna Gora je prvi put u kvalifikacijama za EP upisala dvije pobjede u grupi, samim tim izbjegla posljednje mjesto u grupi E. "Fenjer" je ostao Švajcarkinjama...
79 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 24.09.2016. 19:00h

Pobjeda na početku i kraju, između toga četiri poraza (dva od Bugarske, po jedan od Rumunije i Švajcarske), zbog kojih odbojkašice Crne Gore nijesu uspjele da se plasiraju barem u treću rundu kvalifikacija, pošto je prvo mjesto u grupi i direktan plasman na EP, svakako, bilo nedostižno.

Izabranice Dragana Nešića časno su završile kvalifikacije, jer su večeras savladale Švajcarsku 3:1 (25:21, 23:25, 25:16, 25:20), u posljednjem kolu turnira u rumunskom Pjatra Njamcu, drugom u okviru druge runde kvalifikacija za EP u Azerbejdfžanu i Gruziji.

Crna Gora se, tako, revanširala Švajcarskoj za poraz u Sofiji (3:2), na prvom turniru, koji je, vjerovatno, značio i kraj nade da "crvene" mogu da urade nešto više u ovim kvalifikacijama.

Osim Švajcarske, Tanja Bokan i drugarice su u prvom kolu savladale Rumuniju (3:1), koja je uspjela da ostvari pobjedu više (dvije protiv Švajcarske) i preko drugog mjesta u grupi stigne do baraža.

Ovaj rezultat je, očigledno, realnost naše ženske odbojke, iako je Crna Gora prvi put u kvalifikacijama za EP upisala dvije pobjede u grupi, samim tim izbjegla posljednje mjesto u grupi E. "Fenjer" je ostao Švajcarkinjama, koje su, kao i Bugarska i Rumunija, koje plasirane na rang-listi Evropske odbojkaške konfederacije.

Prvo mjesto sa svih šest pobjeda osvojila je Bugarska i izborila plasman na EP.

Crna Gora - Švajcarska 3:1 (25:21, 23:25, 25:16, 25:20)

Pjatra Njamc - Dvorana: „Pjatra Njamc“. Gledalaca: 60. Sudije: Valentar (Slovenija) i Bensimon (Izrael). Poeni iz napada: Crna Gora 43, Švajcarska 36. Poeni iz bloka: Crna Gora 14, Švajcarska 13. Poeni iz servisa: Crna Gora 7, Švajcarska 5. Greške: Crna Gora 28, Švajcarska 34.

Crna Gora: BOKAN 26, OTAŠEVIĆ 3, PEROVIĆ 21, Cvijović, CENOVIĆ (libero 1), MILIVOJEVIĆ 3, MILOVIĆ 5, Roganović, Džaković, IVANOVIĆ 6, Peruničić (libero 2), Sandić, Budrak.

Švajcarska: KRONENBERG 5, Beloti, ŠOTROF 6, HALTER 12, Mater, ŠTORK 6, Dalijard (libero 2), S. TREŠ, Lengviler 2, KUNCLER 18, Vazner 2, K. Treš 3, DEPRATI (libero 1), Sulser.

Bonus video: