Odbojkaši bez otpora protiv Njemaca, sjutra popravni protiv Španije

Izabranici Slobodana Boškana su doživjeli težak poraz od Njemaca sa 3:0 (25:13, 25:11, 25:15), na startu turnira u Las Palmasu, drugog u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
0 komentar(a)
Crna Gora - Njemačka, Foto: OSCG, OSCG
Crna Gora - Njemačka, Foto: OSCG, OSCG
Ažurirano: 23.09.2016. 18:01h

Da li je meč sa Njemcima pokazatelj trenutne forme i snage našeg tima, ili su, pak, naši odbojkaši djelimično kalkulisali i čuvali energiju za odlučujući meč, pokazaće subotnji duel sa Španijom.

Tek, izabranici Slobodana Boškana su doživjeli težak poraz od Njemaca sa 3:0 (25:13, 25:11, 25:15), na startu turnira u Las Palmasu, drugog u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Crveni" su drugi put u pet dana poraženi maksimalnim rezultatom, a danas su pružili mnogo slabiji otpor nego na prvom turniru u Podgorici. Jednostavno su podbacili u svim elementima igre.

"Mislim da je ovo negdje realan odnos snaga, pošto su nas u obje utakmice dva puta dobili po 3:0, čak je večeras bilo dosta uvjerljivije nego u Podgorici. Mislim da su svi željeli da odigraju bolje, ali kad je, jednostavno, neko bolji od vas to morate priznati i čestitati svom protivniku. Njemci igraju vrlo dobro, sigurno, malo griješe. Mi protiv takvom protivnika nismo bili u stanju da odgovorimo na najbolji način. Ponavljam, ovo je realan odnos snaga u ovom trenutku", rekao je selektor Crne Gore Slobodan Boškan.

Bez obzira da li su čuvali snagu i adute ili ne, partija protiv favorizovane Njemačke, protiv koje, vjerovatno, ni bolja partija ne bi mnogo pomogla, nikako ne ohrabruje pred duel sa Špancima, koji će u subotu veče (21 sat) imati i podršku publike.

"Očekujem da možemo da odigramo mnogo bolje nego danas, jer i dalje vjerujem u kvalitet moje ekipe. Nije lako kada se izgubi 3:0, ali i dalje vjerujem da imamo kvalitet da odigramo dobro i pobijedimo Španiju. Važno je prije svega oporaviti se psihički od ovog poraza, i okrenuti se odlučujućoj utakmici sa Španijom, a onda i onoj sa Švajcarskom", dodao je Boškan za "Vijesti".

Ko pobijedi u tom meču, praktično će osigurati drugo mjesto koje vodi u treću rundu kvalifikacija, odnosno baraž, jer su Njemci četvrtim maksimalnim trijumfom dva kola prije kraja obezbijedili prvo mjesto i direktan plasman na EP u Poljskoj.

Selektor Njemačke Vital Hejnen je, naravno, bio zadovoljan igreom i pobjedom svoje ekipe.

"Bili smo dvostruko bolji u napadu od našeg protivnika, sve to dovoljno govori. Igrali smo bolje od Crne Gore, ponosan sam na moju ekipu, jer je pružila veoma dobru partiju", rekao je Hejnen.

Crna Gora - Njemačka 0:3 (13:25, 11:25, 15:25)

Las Palmas - Ostrvski centar sporta. Gledalaca: 450. Sudije: Blemhard (Holandija) i Marošćek (Poljska). Poeni iz napada: Crna Gora 18, Njemačka 36. Poeni iz bloka: Crna Gora 3, Njemačka 6. Poeni iz servisa: Crna Gora 3, Njemačka 9. Greške: Crna Gora 24, Njemačka 15.

Crna Gora: MINIĆ 4, Dabović, Babić, G. ĆUK 2, STRUGAR 1, ĆAĆIĆ 3, Radonić, Lakčević (libero 1), BOJIĆ 5, B. Ćuk 7, MILIĆ, VUKAŠINOVIĆ (libero 2), Ječmenica 2, Ćulafić.

Njemačka: FROM 10, ŠTOJERVALD (libero), Šot 1, KALIBERDA 14, BOME 7, Cimerman 1, Rajhert, KAMPA 1, HIRŠ 9, Štrombah, Klajn, KOLIN 8.

Kompletnu statistiku meča možete vidjeti OVDJE.

Bonus video: