Uvodni program za revanš Klička i Fjurija sve tanji

0 komentar(a)
Tajson Fjuri, Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Tajson Fjuri, Vladimir Kličko, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.09.2016. 07:02h

Bokser teške kategorije Endi Ruiz mlađi povukao se danas iz borbe sa Hjuijem Fjurijem, koja je trebalo da se održi u uvodu revanš meča za titulu prvaka između Vladimira Klička i Tajsona Fjurija.

Ruiz ima profesionalni učinak od 29 pobjeda bez poraza i 19 nokauta. On je prije dvije nedjelje lako pobijedio Frenklina Lorensa, a iz te borbe je izašao potpuno nepovrijeđen, a sinoć nije ponudio razloge odustajanja od borbe.

Pobjednik duela Ruiz - Fjuri postao bi obavezni izazivač za WBO pojas, o kome će se odlučiti u glavnoj borbi, 29. oktobra.

U glavnoj borbi šampion Tajson Fjuri će braniti pojaseve koje je prošlog novembra neočekivano osvojio protiv dugogodišnjeg šampiona Klička. Tajson i Hjui su braća od strica.

Uvodne borbe za jedan od najvećih mečeva godine dodatno su ovako skraćene. Za sada se zna da treba da nastupi WBO šampion srednje kategorije, Bili Džo Sonders, ali se i dalje ne zna ime njegovog protivnika.

Jedina netaknuta borba za sada je ona u kojoj Ovil Mekenzi treba da brani svoj evropski šampionski pojas protiv Krejga Kenedija.

Mekenzi je, međutim, trenutno bolestan, zbog čega je ove nedjelje odustao od borbe sa Muaremom Hukićem, tako da je i njegov meč 29. oktobra doveden u pitanje.

Bonus video: