Subota je „Dan D“ za Crnu Goru

"Protiv Njemačke ćemo, nadam se, da pružimo više nego u Podgorici. Možemo bolje u odbrani, nismo se baš najbolje pokazali u tom segmentu na prvom meču", kaže libero naše selekcije Nikola Lakčević
2 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkaši Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 23.09.2016. 08:41h

Sa Njemačkom su završili prvi turnir, sa istim rivalom će otvoriti drugi – odbojkaši Crne Gore protiv najjačeg rivala u grupi danas počinju nastup u španskom Las Palmasu, na drugom turniru druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. I

zabranici Slobodana Boškana su od Njemačke poraženi 3:0 u „Morači“, uostalom kao i ostali rivali u grupi, Španija i Švajcarska. Novi duel sa trećeplasiranom selekcijom svijeta je prilika da se popravi utisak, ali i uhvati ritam za mečeve sa Španijom i Švajcarskom, koji će i odlučivati o barem drugom mjestu koje vodi u treću rundu kvalifikacija, odnosno baraž (prvo mjesto donosi direktan plasman na EP u Poljskoj)...

"Protiv Njemačke ćemo, nadam se, da pružimo više nego u Podgorici. Možemo bolje u odbrani, nismo se baš najbolje pokazali u tom segmentu na prvom meču. Bilo je lopti koje nismo uspjeli da zadržimo, da nastavimo poen da se borimo. Njemačka je mnogo jaka, i da bismo njima mogli da pariramo, svi elementi moraju da funkcionišu besprijekorno. Drugi meč na turniru, protiv Španije, nam je najbitniji, igramo sa domaćinom. Vidjećemo, nadamo se najboljem rezultatu. Treći meč protiv Švajcarske bi trebao da bude najlakši", kaže libero naše selekcije Nikola Lakčević.

Naši odbojkaši su u Podgorici upisali dvije pobjede, protiv Švajcarske (3:0) i Španije (3:2), i trenutno imaju mjesto na tabeli A koje ih vodi u baraž. Da bi barem zadržali drugo mjesto, „crveni“ u Las Palmasu moraju da upišu još dvije pobjede, posebno onu protiv domaćina Španije u subotu, koja je ključna za prolaz.

"Smatram da imamo velike šanse, iako smo u teškoj grupi. Na turniru u Podgorici smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Istina, Njemci su najkvalitetniji, ali smatram da u Španiji možemo da protiv njih odigramo bolje nego u „Morači“. Protiv Španije i Švajcarske smo ostvarili jako bitne pobjede i nemamo razloga da ne budemo optimisti pred turnir u Las Palmasu", kaže primač Marko Vukašinović.

Uoči novog duela, Vukašinović ističe da su svi rivali Njemačke na prvom turniru u utakmice „ulazili sa respektom, jer su najkvalitetniji“.

"Ali, ako otvorimo meč u Las Palmasu bolje nego što je to bio slučaj u prvom duelu, mislim da i Njemcima možemo da napravimo probleme, zašto da ne. Siguran sam da će ekipa pružiti maksimum na svim mečevima. Ne treba kalkulisati, mislim da je sve na nama. Kako mi budemo odigrali turnir u Španiji, toliko ćemo biti blizu Evropskog prvenstva. Sve je do nas, imamo kvalitet, imamo razloga da razmišljamo pozitivno, pa vjerujem da možemo do dobrih rezultata protiv svih ekipa", dodao je Vukašinović.

Marko Bojić: Moramo da iskoristimo ovu šansu

Iako se ekipi priključio pet dana prije početka prvog turnira, zbogobaveza u klubu u Južnoj Koreji, Marko Bojić je bio prvi poenter naše ekipe u Podgorici, sa 53 poena na tri meča. I on, kao i svi ostali, međutim, u Las Palmasu ima prostora za napredak u igri u odnosu na prethodne susrete...

"Očekuje nas težak turnir, ali sigurno ćemo igrati bolje nego u Podgorici. Nadam se pobjedama protiv selekcija Španije i Švajcarske, uz mnogo veću borbenost i bolju koncentraciju u odlučujućim trenucima. Moramo iskoristiti ovu šansu, tako da očekujem da se plasiramo u baraž i samo u tom pravcu i razmišljamo, druge opcije nema", rekao je Bojić.

RASPORED

Petak

Crna Gora – Njemačka (18.30)

Španija – Švajcarska (21.00)

Subota

Njemačka – Švajcarska (18.30)

Crna Gora – Španija (21.00)

Nedjelja

Švajcarska – Crna Gora (16.30)

Njemačka – Španija (19.00)

Bonus video: