OD PETKA DO NEDJELJE

Karatisti Omladinca na turniru Premijer lige u Hamburgu

Raković će se takmičiti u kategoriji do 68, Hodžić do 67, Drašković do 55, Maksimović do 61 i Konjević preko 68 kilograma.
58 pregleda 0 komentar(a)
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 22.09.2016. 10:00h

Crnogorski reprezentativci, članovi podgoričkog Omladinca, Marina Raković, Mario Hodžić, Jelena Maksimović, Ana Drašković i Dragana Konjević, učestvovaće na turniru Premijer lige u Hamburgu, od petka do nedjelje, saopšteno je iz tog karate kluba.

Raković će se takmičiti u kategoriji do 68, Hodžić do 67, Drašković do 55, Maksimović do 61 i Konjević preko 68 kilograma.

Selektor ženske karate reprezentacije u borbama i trener podgoričkog kluba, Žarko Raković, kazao je da konkurencija u Hamburgu nikada nije bila jača.

On je naglasio da je samo u Hodžićevoj kategoriji prijavljen 131 takmičar.

"Jeleni Maksimović će to biti prvo takmičenje poslije operacije koljena. Nije još spremna za medalju, ali će biti do Svjetskog prvenstva (SP) u Lincu. Što se tiče ostalih smatram da su Drašković, Raković i Konjević spremne. Nadam se da će im nastup na turniru pomoći da se što bolje psihički pripreme za SP, shvate da su u samom vrhu i donesu Crnoj Gori medalju koja nam nedostaje", kazao je Raković agenciji MINA.

On je naglasio da je troškove učešća na turniru u Hamburgu finansirala Uprava za mlade i sport.

"Upravni odbor Omladinca je na sastanku u Upravi za mlade i sport direktoru Igoru Vušuroviću predstavio plan i program priprema seniora za SP u Lincu. Od Vušurovića smo i ovog puta dobili podršku i još jednom mu se zahvaljujemo", kazao je Raković.

Prijava takmičara za nastup u Hamburgu na programu je večeras, dok je žrijeb planiran za sjutra u prijepodnevnim satima.

Od crnogorskih takmičara Raković, Maksimović, Hodžić i Drašković nastupiće u subotu, a dan kasnije Konjević.