Sve misli na mečeve sa Rumunijom i Švajcarskom

Za drugo mjesto koje vodi u baraž bore se Crna Gora, Rumunija i Švajcarska, koje imaju po pobjedu i dva poraza, s tim da na polovini trke naša reprezentacija ima četiri boda, bod više od Rumunije i dva od Švajcarske…
1 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 22.09.2016. 10:26h

Četiri dana nakon turnira u Sofiji, odbojkašice Crne Gore čeka i drugi turnir u okviru druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – šest mečeva na u rumunskom rumunskom Pjatra Njamcu (tri naše selekcije) daće odgovor da li će crnogorske odbojkašice prvi put u istoriji izboriti plasman u treću rundu kvalifikacija (baraž), ili će drugo kolo ponovo ostati krajnji domet.

Jer, Bugarska je sa tri pobjede iz Sofije, i objektivno najjačom ekipom, praktično, već “zazidala” prvo mjesto u grupi i direktan plasman na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, koje može da ovjeri već danas protiv izabranica Dragana Nešića (koji je u prošlosti u dva navrata bio selektor Bugarske).

Za drugo mjesto koje vodi u baraž bore se Crna Gora, Rumunija i Švajcarska, koje imaju po pobjedu i dva poraza, s tim da na polovini trke naša reprezentacija ima četiri boda, bod više od Rumunije i dva od Švajcarske…

"Sa dosta optimizma čekamo drugi turnir u Rumuniji i svjesni smo da će odlučujuće utakmice biti u petak i subotu protiv Rumunije i Švajcarske. Sve naše misli, dakle, okrenute su ka tim susretima. Biće jako teško, jer je Rumunija domaćin, ali, svakako, da i mi imamo svoje šanse, što smo pokazali na turniru u Bugarskoj. Nadam se da će i Evgenija Milivojević biti u prilici da pomogne u tim utakmicama, jer je bila u veoma dobroj formi i njen doprinos ekipi je zaista od velikog značaja", kazao je za “Vijesti” Milan Marković, pomoćni trener ženske reprezentacije.

Evgenija Milivojević nam je kazala da se osjeća bolje nakon povrede fibule.

"Oporavljam se za sad baš fino. Biću vjerovatno spremna za ove utakmice", kazala nam je tehničarka naše reprezentacije.

Crna Gora je pobjedu na prvom turniru zabilježila u meču sa Rumunijom (3:1), a osim od favorizovane Bugarske (0:3), poraz je doživjela i od Švajcarske (2:3), za koju se vjerovalo da je najslabija u grupi. Ipak, i bod iz tog meča je donio trenutku drugu poziciju.

"Prva utakmica sa Rumunijom je bila fenomenalna dale smo sve od sebe i pobijedile, u drugoj smo bile nemoćne protiv Bugarske, koja je jako dobra ekipa. Protiv Švajcarskoe nismo imale sreće, imale smo i peh sa povredom Evgenije Milivojević, što nas je poremetilo i došlo do pada u igri. Bile smo blizu, ali nažalost izgubile smo 3:2. Ipak, uzele smo taj jedan bod koji nam trenutno mnogo znači", rekla je za “Vijesti” korektorka Nikoleta Perović, prva poenterka ekipe u Sofiji sa 40 poena.

Perovićeva dodaje da je “napredak ekipe evidentan”, ali će naša selekcija to morati da potvrdi posebno protiv Rumunije, koja će u petak imati i podršku navijača.

"Nismo imale sreće u Sofiji i ne možemo nikome da prijetimo, ali ono što možemo da obećamo jeste da ćemo ostaviti posljednji atom snage na terenu i probati da iskoristimo ovu istorijsku šansu da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", dodala je Nikoleta, koja će i iduće sezone igrati u Rumuniji, ali ne u ekipi Targu Muresa, već u Bakauu.

RASPORED

Četvrtak

Švajcarska – Rumunija (16.00)

Bugarska – Crna Gora (18.45)

Petak

Rumunija – Crna Gora (16.00)

Švajcarska – Bugarska (18.45)

Subota

Rumunija – Bugarska (16.00)

Crna Gora – Švajcarska (18.45)

Bonus video: