Dogovarali se ko će da ubije Jovana Kosaća?

"Jedan momak je rekao: 'Šta je pi.ko ne smiješ to da uradiš'. Baošić je odgovorio: 'Milane nemoj da me nerviraš, da i tebe ne ubijem'”, ispričao je svjedok tužiocu
1111 pregleda 51 komentar(a)
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Dragoje Baošić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 22.09.2016. 05:36h

Nekoliko muškaraca se među sobom dogovaralo ko će da ubije Jovana Kosaća.

To proizilazi iz svjedočenja Nemanje Labana, Jelene Borovnice i Baća Bulajića, u podgoričkom Višem sudu.

Branioci optuženog Dragoja Baošića, advokati Slavomir Božović i Dragan Mitrić, prigovorili su svim iskazima svjedoka, novodeći da će se detaljnom analizom njihovih iskaza baviti u završnoj riječi.

U nastavku suđenja pred krivičnim vijećem sutkinje Vesne Moštrokol, Beranac Laban ispričao je šta je čuo dok je sjedio sa prijateljima na terasi stana.

“Bilo je oko 00:30 ili 00:45 časova. Sjedio sam sa dvije drugarice i jednim drugom na terasi stana kod zgrade Sole mare, u blizini diskoteke Kaza. Čuo sam galamu i prepirku između četiri - pet momaka. Bili su udaljeni oko 15-20 metara od nas. Jedan od njih je prozivao drugog momka i rekao: 'P…. si ako to ne uradiš' ili 'Ne smiješ to da uradiš'. Ovaj momak je odgovorio: 'Milane nemoj da me nerviraš, da te sad ođe ne ubijem', a zatim je repetirao pištolj. Prišao im je i šesti momak koji je smirio situaciju. Zatim su krenuli prema diskoteci. Posle oko pet minuta čula se vriska i galama, a zatim i pucnji”, izjavio je Laban.

Na odgledanom video zapisu njegovog svjedočenja kod tužiteljke Lepe Medenice, Laban je rekao da je sa terase čuo svađu između momaka i da je među njima prepoznao Baošića.

“Baošića znam iz viđenja, dolazio je u Berane i izazivao svađe i tuče... Jedan momak je rekao: 'Šta je pi.ko ne smiješ to da uradiš'. Baošić je odgovorio: 'Milane nemoj da me nerviraš, da i tebe ne ubijem'. Baošić je prijetio ovom Milanu, a zatim je repetirao pištolj. Ovaj Milan je čak šakom udario Baošića u glavu. Sjećam se da je Baošić bio obučen u košulju, ali ne znam koje boje i mogao bih da ga prepoznam'”, ispričao je Laban kod tužioca.

Suvlasnik diskoteke Kaza, svjedok Baćo B. Bulajić rekao je da nije bio u lokalu u noći ubistva.

“Narednog jutra sreo me u gradu Jovan Brajević, prišao mi i ispričao da je bio budan te noći i čuo da su postojale dvije grupe mladića koje su se raspravljale. Jedna grupa je govorila da se ne ide u diskoteku, a druga je na tome insistirala. 'Nije u redu da idemo tamo i nije korektno', govorila je jedna grupa momaka, a jedan momak je uzvratio: 'Šta nije korektno, ja ću pucati u tebe'. Zatim, neki drugi momak je dodao: 'Idemo, ja ću pucati'”, izjavi je Bulajić na suđenju.

On je pred tužiocem ispričao da je obavijestio obezbjeđenje diskoteke da Bigovićima nije dozvoljen ulazak u Kazu zbog sukoba sa bratom Jovana Kosaća.

“Bigovići nijesu poželjni, a najnepoželjniji je Milan Bigović. Oni su znali da će doći do konflikta ako dođu u diskoteku”, naveo je Bulajić.

Prema navodima optužnice, Dragoje Baošić je 14. septembra 2014. u diskoteci Kaza u Igalu, sa umišljajem ubio Jovana Kosaća.

Piše da su se tada fizički sukobili Kosać i Milan Bigović, nakon čega je Baošić prišao Kosaću i u njegovom pravcu iz pištolja ispalio više metaka koji su ga pogodili: ”Nakon što je pao na pod, Baošić je nastavio da puca, pogodivši ga u grudi i stomak”.

“Htjeli su da ubiju Jovana i Neđa”

Jelena B. Borovnica ispričala je da su dva-tri dana nakon ubistva Kosaća, u njenu radnju došli Jelena i Jovan Brajević. Oni su joj, tvrdi u svjedočenju, rekli da je neka grupa mladića između sebe razgovarala o ubistvu.

“Htjeli su da ubiju Jovana i Neđa. Kada su oni saznali da je Neđo moj brat, došli su do mene da mi ovo ispričaju. Ovaj Brajević je htio da ih otjera jer su puno galamili, a čuo je strašne urlike i raspravu, a jedan od njih je rekao: 'Hoćeš da te upucam'... Čuli su da je neko nekoga ošamario i nakon toga je nastao muk. Ujutro su čuli za ubistvo Jovana Kosaća, te me tražili da mi ovo isprčaju. Ja sam zvala ujaka koji radi u policiji i ispričala za ovo, jer sam se uplašila za život svoga brata Neđeljka Neđa Markovića”, rekla je svjedokinja.

Bonus video: