Roman Paula Koelja "Špijunka" od četvrtka u prodaji

Špijunka otkriva istinitu i potresnu priču Mata Hari, poznate kurtazane, okrivljene za izdaju i špijunažu, koja je pogubljena prije 100 godina.
113 pregleda 1 komentar(a)
Roman "Špijunka"
Roman "Špijunka"
Ažurirano: 21.09.2016. 14:17h

Najnoviji roman Paula Koelja Špijunka naći će se u prodaji u svim knjižarama i na kioscima u zemlji od 20. septembra, u izdanju IP Nove knjige. Crnogorsko izdanje predstavlja ujedno i svjetsku premijeru ovog Koeljovog romana koje će svoje izdanje na portugalskom i engleskom jeziku doživjeti tek krajem novembra. Naši će čitaoci imati posebnu privilegiju da prvi u svijetu drže u rukama najnoviji roman jednog od najčitanijih autora današnjice čija su se djela poput Alhemičara, Preljube, Bride, našla u samom vrhu svjetskih bestseler lista.

Špijunka otkriva istinitu i potresnu priču Mata Hari, poznate kurtazane, okrivljene za izdaju i špijunažu, koja je pogubljena prije 100 godina. Mata Hari je bila plesačica koja je šokirala i oduševljavala publiku u periodu Prvog svjetskog rata, te postala osoba od povjerenja nekih od najmoćnijih i najbogatijih ljudi prošlog vijeka. Oslobođena moralizma i provincijskih nazora skučene sredina, svoju je slobodu platila prevelikom cijenom. Dok je

ekala na pogubljenje u zatvoru Sen Lazar u Parizu, jedan od njenih poslednjih zahtjeva je bilo da dobije olovku i papir da bi pisala pisma, ispovijest iz prve ruke, njenu verziju događaja.

U proteklih 20 godina, tajne službe u Velikoj Britaniji i Njemačkoj i Holandiji su objelodanile svoje podatke o Mata Hari koje je Koeljo vješto utkao u svoju rekonstrukciju priče o jednoj od najkontroverznijih žena XX vijeka.

Na dan strijeljanja – dok je gledala svoje dželate i odbila povez – Mata Hari je rekla: Spremna sam. Koeljo opisuje taj slavni trenutak: Njen jedini zločin je bio što je nezavisna žena.

Koeljova djela prodata su u preko 200 miliona širom svijeta i prevedena na preko osamdeset jezika, te se s pravom smatra jednim od najprevođenijih pisaca današnjice. On je autor sa najvećim brojem pratilaca na društvenim mrežama sa preko 28 miliona fanova na facebook stranici i 11 miliona pratilaca na Tviteru.

Ovaj dugoočekivani Koeljov roman u izdanju Nove knjige moći ćete naći od sjutra u svim Gradskim knjižarama, kao i na kioscima širom zemlje.

Bonus video: