Boks: Otkazan meč Hukića i Mekenzija

1 komentar(a)
Muamer Hukić, Foto: Facebook
Muamer Hukić, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.09.2016. 10:35h

Meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta u boksu između šampiona kruzer kategorije u IBO verziji Muamera Hukića i Ovila Mekenzija otkazan je zbog bolesti izazivača, a zvanični šampion rekao je da je razočaran zbog odustajanja rivala.

"Osjećao sam se sjajno i bio u odličnoj formi. Želio sam svima da dokažem da nisam samo razbijač, već i dobar bokser. Žao mi je zbog mojih navijača, koji bi prisustvovali meču ili ga pratili na televiziji", naveo je Hukić.

Ovaj duel prethodno je zakazan za 24. septembar, a Hukić je u Frankfurtu trebalo da brani titulu u kategoriji do 90,7 kilograma, koju je osvojio krajem februara pobjedom nad Olom Afolabijem.

U timu 36-godišnjeg Mekenzija naveli su da bokser iz Velike Britanije pati od akutne vrtoglavice.

"Povrede i bolesti uvijek mogu da zadese sportiste, pogotovo boksere. Ipak, ne mogu da se otmem utisku da se Mekenzi skamenio kada me je ugledao. To je sastavni dio mog posla, ovakve stvari ne mogu me zaustaviti", kazao je Hukić.

Muamer Hukić, Novopazarac koji nastupa za Njemačku kao Marko Huk, u dosadašnjoj karijeri imao je 43 meča, a zabilježio je 39 pobjeda, od kojih 27 nokautom, neriješen ishod i tri poraza.

S druge strane, Mekenzi iz 38 borbi ima 25 pobjeda (13 nokautom), neriješeno i 12 poraza.

Bonus video: