Tanja Bokan: Nema predaje, u igri smo

Nakon prvog turnira, Bugarska je prva sa sve tri pobjede, Crna Gora, Rumunija i Švajcarska imaju po pobjedu i dva poraza
58 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 20.09.2016. 19:33h

Poput kolega odbojkaša, i odbojkašice Crne Gore su na polovini druge runde kvalifikacija na mjestu koje ih vodi u treću rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Gruziji i Azerbejdžanu.

Za razliku od muške selekcije (dvije pobjede i poraz), međutim, naše dame nakon tri odigrana meča, na turniru u Sofiji, imaju pobjedu i dva poraza, i manje šansi da ostanu na toj poziciji na kraju drugog turnira, koji se od četvrtka do subote igra u rumunskom Pjatra Njamcu.

Iz jednostavnog razloga što će, protiv glavnog konkurenta za drugo mjesto, Rumunije, koju su izabranice Dragana Nešića savladale na prvom turniru (3:1), igrati na njegovom terenu...

"Nema predaje. Još uvijek smo na drugom mjestu u grupi, i dalje imamo šansi da prođemo u treću rundu kvalifikacija", poručuje kapitenka Tanja Bokan.

Nakon prvog turnira, Bugarska je prva sa sve tri pobjede, Crna Gora, Rumunija i Švajcarska imaju po pobjedu i dva poraza, ali Crna Gora ima bod više od Rumunki i dva od Švajcarkinja.

Nakon sjajne pobjede na premijeri protiv Rumunije, naše odbojkašice su doživjele očekivan poraz od Bugarske sa 3:0 (šansu da urade nešto više su propustile u prvom setu u kojem su vodile 14:7), a onda i od Švajcarske (2:3), iako su očekivanja bila drugačija, posebno nakon lako dobijenog prvog seta.

I pored preokreta Švajcarkinja, i vođstva od 2:1, „crvene” su uspjele da se prvo vrate i izjednače na 2:2 a onda i u petom setu da nadoknade minus od 4:10 i povedu 13:12. Ipak, nijesu imale snage za drugu pobjedu.

"Izuzetno lijepo smo otvorili turnir, pobjedom protiv Rumunije, i mislila sam da će cure imati mnogo manji pritisak u narednim utakmicama. Istina, protiv Bugarske, prvog favorite grupe, poraz je bio očekivan. Protiv Švajcarske smo dobro otvorile utakmicu, a onda je došlo do pada koncentracije, taktički nismo ispoštovale neke stvari koje smo trebale i razigrale smo Švajcarsku, i na kraju izgubile", dodala je Tanja Bokan.

Moguće je da je na pad koncentracije u meču sa Švajcarskom uticala i povreda fibule tehničarke Evgenije Milivojević, koja je zbog toga morala van igre u finišu prvog seta.

"Nažalost, imali smo ozbiljan peh sa Evgenijom koja je morala da izađe u prvom setu protiv Švajcarske, što nam je malo poremetilo ritam, trebala su nam dva seta da se vratimo u meč, ali smo ipak uspjeli da osvojimo bod, koji nam je vrlo važan", ističe selektor Nešić.

Evgenija se osjeća bolje, iako je još neizvjesno da li će i koliko moći da pomogne saigračicama na drugom turniru u Pjatra Njamcu, redom protiv Bugarske, Rumunije i Švajcarske.

"Vrlo nam je važno da u Rumuniji prvog i drugog dana odigramo kvalitetno i pokušamo da u istom ritmu na kraju budemo drugi u grupi i izborimo baraž. Da bismo se plasirali u baraž, što nam je glavni cilj, moramo da ostvarimo dvije pobjede u Rumuniji", zaključio je Nešić.

Bonus video: