Dabović bi mogao da bude oslobođen ako kaže gdje je nabavio kokain

Dabović je uhapšen u petak po podne na Brankovom mostu u Beogradu kada je policija presrela njegov automobil “smart” švajcarskih registarskih oznaka
61 pregleda 14 komentar(a)
Milan Dabović (novina)
Milan Dabović (novina)
Ažurirano: 20.09.2016. 19:06h

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Milanu Daboviću, bratu poznatih košarkašica Milice i Ane, uhapšenom sa skoro 2,4 kilograma kokaina.

Milan Dabović (29) će, po svemu sudeći, u pritvoru sačekati podizanje optužnice protiv njega pošto je tužilaštvo pokrenulo istragu. Ako bude optužen na osnovu krivične prijave koja je protiv njega podnijeta zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, prijeti mu zatvorska kazna od tri do 12 godina. Ako se ispostavi da je djelo počinio unutar organizovane narko-grupe, kazna može da iznosi do 15 godina, a ne manje od pet.

Ipak, postoji mogućnost da bivši košarkaš u potpunosti izbjegne krivično gonjenje. Naime, prema Krivičnom zakonu, ukoliko Dabović odluči da sarađuje sa pravosuđem i otkrije od koga nabavlja drogu, može biti oslobođen kazne. No, sudeći prema tome da je Dabović na saslušanjima u policiji i tužilaštvu odbijao da govori o porijeklu kokaina, nezvanično jer je uplašen da bi kriminalne grupe sa kojima je sarađivao u švercu kokaina mogle da mu ugroze porodicu, ta mogućnost vjerovatno za sada pada u vodu.

Dabović je uhapšen u petak po podne na Brankovom mostu u Beogradu kada je policija presrela njegov automobil “smart” švajcarskih registarskih oznaka.

Prilikom pretresa policija je kod Dabovića u torbici pronašla dva paketa sa kokainom izuzetne čistoće.

Bonus video: