PUCNJAVA ISPRED LOKALA "FIRMA" U BERANAMA

Kasumović osumnjičen za pokušaj trostrukog ubistva

"Policijski službenici su protiv D.K, zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo, državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu"
977 pregleda 2 komentar(a)
David Kasumović, Foto: Tufik Softić
David Kasumović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.09.2016. 17:11h

Policija je saopštila je da je rasvijetlila teško ubistvo u pokušaju izvršeno u junu u Beranama.

Kako je saopšteno iz Uprave policije protiv osumnjičenog Davida Kasumovića (24) podnijet je poseban izvještaj nadležnom tužiocu.

U pucnjavi su ranjeni Ivan Biletić, Radomir Đukić i Vladan Milunović.

"Policijski službenici su protiv D.K, zbog osnova sumnje da je počinio ovo krivično djelo, državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, i to u redovnom postupku, budući da se ovo lice od septembra ove godine već nalazi u ZIKS-u zbog drugog krivičnog djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da se sumnja da je Kasumović 12. juna ove godine oko 2.15 časova, izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija tako što je ispred kluba "Firma" u Beranama iz pištolja u pravcu Biletića, Milunovića i Đukića ispalio više hitaca.

"Službenici CB Berane su, od momenta saznanja za događaj, preduzimali intenzivne aktivnosti kako bi ga, u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca, rasvijetlili. Sveukupne policijske mjere i radnje dovele su do identifikovanja i procesuiranja osumnjičenog lica. Posebni izvještaj protiv osumnjičenog D.K. je nadležnom tužiocu podnijet juče. D.K. se nalazi u ZIKS-u od 8. septembra ove godine zbog osnova sumnje da je sedam dana ranije počinio drugo krivično djelo", navodi se u saopštenju policije.