Prelević zbog Štajera u Spužu

Preleviću koji se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice, prvo je oduzet pištolj, a potom je po nalogu Osnovnog državnog tužioca zadržan u policiji. Nakon saslušanja kod istražnog sudije Osnovnog suda Bar, kojem je priveden sa krivičnom prijavom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Preleviću je određen pritvor u trajanju do 30 dana
56 pregleda 3 komentar(a)
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.09.2016. 12:23h

Barska policija je uhapsila Marka Prelevića (30) iz Bara, kod kojeg je u raciji u ponedjeljak veče pronašla pištolj marke "Štajer" sa 15 metaka.

Preleviću koji se u policijskim evidencijama vodi kao bezbjednosno interesantno lice, prvo je oduzet pištolj, a potom je po nalogu Osnovnog državnog tužioca zadržan u policiji. Nakon saslušanja kod istražnog sudije Osnovnog suda Bar, kojem je priveden sa krivičnom prijavom za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, Preleviću je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Iz krugova bliskih istrazi navedeno je da je kod Prelevića pronađen pištolj tokom „ciljane racije i pregleda članova organizovane kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića ispred kafića "La Esqina". Prema istim navodima, Preleviću je u oktobru 2013. prilikom pretresa stana pronađeno više komada oružja, prigušivać i pancir, “i tada ga je nakon žalbe tužilaštva zbog uslovne osude Vijeće Višeg suda kaznilo 30 dana zatvora”.

Bonus video: