Za baraž trebaju još dvije pobjede

Žao mi je zbog poraza od 3:0 od Njemačke. U prva dva seta smo pružili bolji otpor, imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili - rekao je selektor Slobodan Boškan
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.09.2016. 08:52h

Na polovini druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odbojkaši Crne Gore nalaze se na drugom mjestu u grupi sa Njemačkom, Španijom i Švajcarskom, sa dvije pobjede i porazom.

Time je ekipa Slobodana Boškana ostvarila minimalan cilj na prvom od dva turnira, koji je proteklog vikenda odigran u Podgorici.

Osim Švajcarske (3:0), „crveni“ su savladali i direktnog konkurenta za drugo mjesto, Španiju (3:2), dok su poraženi od Njemaca (3:0).

"Njemačka je favorit grupe i realno je da se Španija i mi borimo za drugo mjesto", kaže Boškan.

Za razliku od prva dva kola, naša reprezentacija je u trećem meču protiv Njemaca podbacila, jer nije odigrala na svom nivou.

Nije uspjela ozbiljnije ni da zaprijeti bronzanoj selekciji sa posljednjeg Svjetskog prvenstva, koja je u Podgorici ostvarila sve tri maksimalne pobjede i sigurnim koracima hita ka direktnom plasmanu na Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

"Žao mi je zbog poraza od 3:0. U prva dva seta smo pružili bolji otpor, imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili, jako lako su uzimali poene iz njihovih teških situacija. Nismo uspjeli da uhvatimo ritam u toj utakmici. Iako smo igrali protiv prvog favorita grupe nisam očekivao da ćemo tako slabo odigrati. Izgleda da smo bili pod utiskom od protivnika, to nas je spriječilo da pružimo maksimum. Njemačka je odigrala rutinski, nije mnogo griješila, bila je dobra u gotovo svim elementima".

"Mi smo pokušavali, nažalost nismo uspjeli, u trećem setu je potpuno splasnula energija i bilo je teško igrati", dodaje Boškan.

Ćaćić i drugovi su imali dan odmora, danas će trenirati, a već sjutra putuju za Las Palmas, gdje će Španija imati prednost domaćeg terena u duelima sa istim rivalima.

"Nastavljamo borbu, čeka nas drugi turnir u Las Palmasu, koji će, sigurno, biti težak. Želja nam je da barem izborimo baraž, kako bismo kroz baraž uradili sve da se plasiramo na Evropsko prvenstvo", zaključio je crnogorski selektor.

Milić: Sve zavisi od meča sa Španijom u Las Palmasu

Crna Gora će u Las Palmasu, od petka do nedjelje, prvo igrati sa Njemačkom, onda sa Španijom (ima pobjedu i dva poraza iz Podgorice), a na kraju sa Švajcarskom (tri poraza).

"Tamo će možda sve zavisiti od tog meča sa Španijom. Daćemo sve od sebe da pobijedimo u tom meču. Drugi turnir u Las Palmasu je naša šansa da obezbijedimo baraž, a za to treba da dobijemo Španiju i Švajcarsku", kaže za „Vijesti“ Blažo Milić.

Srednji bloker naše reprezentacije se vratio na poraz od Njemačke.

"Njemačka je odigrala maksimalno disciplinovano, a mi smo možda bili u grči, možda istrošeni od prethodnog meča sa Španijom, protiv koje smo imali dugu i tešku utakmicu i na kraju smo ostvarili pobjedu. Ali, ne treba tražiti alibi", dodao je Milić.

Apel za pomoć Jovovićima

Sportisti su se nebrojeno puta pokazali kao humanisti, izuzetak nisu ni odbojkaši, u čije ime je kapiten Vojin Ćaćić javno apelovao da se pomogne jednoj porodici iz Sutomora.

"Koristim priliku da u ime ekipe pozovem građane Crne Gore da urade humanu stvar. Naime, kontaktirao me je Radomir Jovović, čija porodica živi u veoma lošim životnim uslovima u okolini Sutomora, u trošnoj sobici od 15-ak kvadrata. Njegova porodica broji šest članova, a jedno od četvoro djece je dijete sa posebnim potrebama. Socijalna primanja ove porodice su veoma mala, nedovoljna za bilo kakva ulaganja, ne bi li životni prostor postao iole pristojan. Situacija u kojoj se našla porodica Jovović me izuzetno pogodila i osjetio sam potrebu da uradim nešto povodom toga. Zamolio bih sve ljude dobre volje, koji su u mogućnosti, da na bilo koji način pomognu. Može se preskočiti jedan dan kladionice, ispijanja kafe, i uraditi nešto što će vas učiniti na trenutak ponosnim. Njima je svaki euro veliki!", poručio je Ćaćić.

Ćaćić je saopštio broj žiro-računa za uplatu u Atlas banci, na ime Radomir Jovović: 505-0000000330415-69

Bonus video: