Podgoričani prisvojili više od 7.000 eura zloupotrebom kartica firme?

Krivična prijava protiv osumnjičenih je podnijeta u redovnom postupku
0 komentar(a)
kreditna kartica, Foto: Shutterstock
kreditna kartica, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.09.2016. 15:49h

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli krivičnu prijavu protiv B.T. (30) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju i falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje, i protiv I.V. (28) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prikrivanje u vezi sa krivičnim djelom falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

"Na osnovu kriminalističke obrade, sumnja se da je B.T, u svojstvu odgovornog lica u pravnom licu „Ataco” d.o.o. Podgorica, u periodu od 01.05.2016. do 06.08.2016. godine, zloupotrijebio svoj položaj u pogledu raspolaganja tuđom imovinom – platnim karticama ovog preduzeća kojima je na poslu, kao referent zaposlen u ovoj firmi, raspolagao. B.T. je, kako se sumnja, zloupotrijebio platne kartice za točenje goriva ovog preduzeća na benzinskim pumpama „Eko petrol“ na način što je platnu karticu za točenje goriva kojom je bio zadužen, kao i tuđe platne kartice za točenje goriva kojima su bili zaduženi drugi radnici preduzeća „Ataco”, koristio za točenje goriva van radnog vremena tj. u vrijeme kada su vozila ovog preduzeća bila parkirana u krugu navedeng preduzeća, i to na način što je tom prilikom gorivo u količini od 7.479,09 litara točio u metalnu burad, koju je kasnije sa I.V. prodavao za gotov novac", navode iz policije.

Njih dvojica su time, kako se sumnja, pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 7.108,81 eura.

"Sumnja se da je I.V. počinio krivično djelo prikrivanje na način što je navedeno gorivo prodavao za gotov novac u dogovoru sa B.T, iako je znao da je B.T. gorivo pribavio zloupotrebom položaja i zloupotrebom platnih kartica. Krivična prijava protiv osumnjičenih je, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku", zaključuju iz policije.

Bonus video: