Bijelo Polje: Uhapšen osumnjičeni za aktiviranje bombe na Bjelasici

Osumničeni S.M. priveden je nadležnom tužiocu
75 pregleda 6 komentar(a)
skijalište, Bjelasica, Foto: Dragana Šćepanović
skijalište, Bjelasica, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.09.2016. 14:24h

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bijelo Polje uhapsili su S.M. (51) zbog sumnje da je aktivirao ručnu bombu u selu Priboji, na planini Bjelasica, od koje su povrede zadobili L.V. i B.R. iz Bijelog Polja.

"24. jula 2016. godine oko 12,00 časova, na ulaznim vratima kolibe u selu Priboji – planina Bjelasica aktivirana je ručna bomba M 75, koju je kako se sumnja S.M. prethodno postavio, i to je aktivirana u momentu kad su u kolibu ulazili L.V. i B.R. Od dejstva ručne bombe L.V. i B.R. su zadobili povrede u predjelu donjih ekstremiteta. Službenici CB Bijelo Polje su, od momenta prijave događaja, a u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, preduzimali aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, koje su rezultirale identifikovanjem a potom i lišenjem slobode osumnjičenog lica", navodi se u policijskom saopštenju.

Osumničeni S.M. je, kako se navodi, uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, priveden nadležnom tužiocu.

Bonus video: