Šumaher ne može da hoda

Kako je prenio BBC, advokat Feliks Dam predstavio je pred sudom, u tužbi protiv njemačkog magazina “Bunte”, informacije o tome u kakvom je stanju Šumaher
62 pregleda 2 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Mihael Šumaher, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2016. 13:32h

Advokat Mihaela Šumahera rekao je danas da sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda poslije povrede koju je zadobio u nesreći na skijanju.

Kako je prenio BBC, advokat Feliks Dam predstavio je pred sudom, u tužbi protiv njemačkog magazina “Bunte”, informacije o tome u kakvom je stanju Šumaher.

Taj magazin je prošlog Božića, pozivajući se na jedan izvor, objavio da Šumaher može da hoda uz pomoć fizioterapeuta i da može da podigne ruku, ali je advokat danas rekao da 47-godišnji bivši vozač Ferarija ne može da stoji ni uz pomoć medicinskog osoblja.

Šumaherov agent Zabine Kem je prošlog decembra negirala navode lista.

“Nažalost, primorani smo da zbog nedavnog izvještaja u medijima razjasnimo da su tvrdnje da Mihael ponovo može da hoda neistinite. Takve spekulacije su neodgovorne i daju lažnu nadu ljudima”, navela je tada Zabine Kem u saopštenju.

Šumaher je 29. decembra 2013. godine pretrpio nesreću na skijanju u Francuskoj, poslije čega je mjesecima bio u indukovanoj komi, iz koje je probuđen u junu 2014. i iz Grenobla prebačen u Lozanu.

On je u toj nesreći pretrpio oštećenje mozga i život mu je bio ugrožen. Zvanične informacije o njegovom zdravstvenom stanju su rijetke.

Bivši direktor Ferarija Luka di Montecemolo je u februaru rekao da “novosti koje ima nažalost nisu dobre”.

Bonus video: