Terziću 254 eura odštete na sudu

Nikola Terzić na sudu je dobio 254 eura, kao odštetu od države zbog neplaćenog prekovremenog rada za nekoliko mjeseci...
401 pregleda 6 komentar(a)
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Nikola Terzić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 19.09.2016. 06:10h

Inspektor Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Nikola Terzić dobio je 254 eura od države, kao odštetu zbog neplaćenog prekovremenog rada, od septembra 2012. do marta 2013.

To je prvostepena presuda sutkinje podgoričkog Osnovnog suda Milene Matović, koja je odbila dio tužbenog zahtjeva nedavno hapšenog policajca da mu se isplati i jubilarna nagrada za deset godina rada u policiji.

Sutkinja je to obrazložila time da policajac nije dokazao da je podnosio pismeni zahtjev za dodjelu jubilarne nagrade, kao i da ne postoji nikakva odluka starješine organa o tome.

Ona je dodala i da isplata jubilarne nagrade nije obavezujuća, već da zavisi od odluke starješine organa i obezbijeđenih sredstava.

Terzić je prvo tražio odštetu za posljednje četiri godine, ali se u međuvremenu predomislio i povukao dio tužbenog zahtjeva od marta 2013.

On i njegov šef Dalibor Medojević su uhapšeni u okviru istrage o nestanku dokaza koje je policija uzela tokom pretresa kuće Veselina Mujovića. Oni su negirali izvršenje krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

Pušteni su da se brane sa slobode. Mujovićevu kuću policajci su pretresali u sklopu istrage da je na prevaru uzeo blizu 900.000 eura od političara Svetozara Marovića, govoreći mu da će mu olakšati status u istragama o milionskim malverzacijama u Budvi.

Nedugo zatim utvrđeno je da je nestao dio dokaza koje je policija uzela iz Mujovićevih objekata tokom pretresa 19. februara.

Nakon što je tužilaštvo otvorilo istragu, dokazi koji su ukradeni iz policije na još neobjašnjen način pronađeni su u vozilu za uviđaje Centra bezbjednosti Podgorica.

Mujović je nedavno optužen da je na prevaru uzeo pare od Marovića.

Bonus video: