Ko je kriv što su nedužni hapšeni?

Stankovići tvrde godinama da im je uzurpirana imovina na gradskoj pijaci i da je nezakonito upisana na Prestonicu...
134 pregleda 18 komentar(a)
policija Stankovići, Foto: Printscreen
policija Stankovići, Foto: Printscreen
Ažurirano: 19.09.2016. 05:52h

Odluka po žalbi tužilaštva na oslobađajuću presudu članovima porodice Cetinjanina Miodraga Miša Stankovića uskoro bi trebalo da bude donesena.

Članovi porodice Stanković oslobođeni su optužbe da su sprečavali policiju u vršenju službenih dužnosti tokom otvaranja gradske tržnice i pijace na Cetinju 13. novembra 2014. godine.

Prvostepenu odluku donio je prije nekoliko mjeseci cetinjski Osnovni sud.

Tužilaštvo se potom žalilo na tu presudu.

Ukoliko se potvrdi prvostepena odluka suda, postavlja se pitanje ko je u policiji kriv što su Stankovići nedužni uhapšeni?

Da li će za to postupanje neko da odgovara?

Za glavu porodice sa Cetinja nema dileme - policija je nezakonito postupala.

"Sve su radili kako bi se dodvorili gradonačelniku Cetinja Aleksandru Bogdanoviću. Zloupotrijebili su značku i ovlašćenja", kazao je Mišo Stanković.

Na dan svečanog otvaranja cetinjske pijace uhapšeni su njegova supruga Rada i snaha Tanja, ali i njegovi sinovi Marko i Mladen.

Stankovići godinama tvrde da im je uzurpirana imovina na prostoru gdje se nalazi pijaca, te da je nezakonito upisana na Prestonicu.

Zbog toga su htjeli mirno da protestuju na dan otvaranja tržnice, uz pomoć megafona, farbe, transparenata koje su nosili u torbi.

"Protiv njih su podnesene prijave zbog navodnog napada na sluzbeno lice u vršenju službene dužnosti. Tužilaštvo je odbacilo prijave protiv moje supruge i shahe. Sa druge strane sinovi su optuženi za to krivično djelo, ali ih je Osnovni sud presudom K.br. 75/15 od 29. marta ove godine oslobodio optuzbi", potvrdio je "Vijestima" Stanković.

Dodao je da posjeduje brojne dokaze za manipulacije osoba odgovornih u policiji tokom obračuna sa njegovom familijom.

"Tu se vidi sva bijeda institucija zaduženih za implementaciju vladavine prava, đe se ne zna ko više manipuliše i laže.

Sve se to može provjeriti u Odjeljenju bezbjednosti, Osnovnom državnom tužilaštvu i Osnovnom sudu na Cetinju", kazao je Stanković, koji je i sam bio uhapšen 2014. godine zbog navodnih prijetnji, ali je tu prijavu tužilaštvo naknadno odbacilo.

Bonus video: