Inspektora ANB-a tukao zbog svađe u saobraćaju

"Moj sin i Murić nemaju nikakav problem od ranije. Došlo je do čarke", rekao je Kalač
887 pregleda 42 komentar(a)
Semir Kalač, Enver Murić, Foto: Facebook.com
Semir Kalač, Enver Murić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.09.2016. 05:39h

Inspektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Enver Murić (38) zadobio je lakše tjelesne povrede u tuči koja se dogodila u petak veče oko 20 časova kod Osnovnog suda u Rožajama.

Murića je fizički napao sugrađanin Semir Kalač (25), nakon svađe u saobraćaju.

Kalač je nakon incidenta pobjegao i za njim traga policija.

Semirov otac, Isah Kalač potvrdio je "Vijestima" da je njegov sin učestvovao u sukobu.

"Ne znam tačno šta se dogodilo, ali su mi prenijeli da je Semir zaustavio automobil u kružnom toku kako bi se nekom javio. Nakon toga se, valjda, iza njega sa vozilom pojavio Murić koji je počeo da svira da pomjeri auto i da grana rukama”, rekao je stariji Kalač.

Dodao je da je, navodno, nakon kraćih psovki došlo i do fizičkog obračuna.

"Moj sin i Murić nemaju nikakav problem od ranije. Došlo je samo do čarke u saobraćaju ništa više. Ne znam gdje je Semir. Mislim da se krije negdje u Rožajama", kazao je Kalač.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti” iz policije, Kalač je Murića udario zatvorenom šakom nekoliko puta u glavu, dok je ovaj sjedio za upravljačem automobila.

Murić je nakon ukazane medicinske pomoći pušten na kućno liječenje. On juče za “Vijesti” nije želio da komentariše incident.

Inspektor ANB-a poznat je javnosti po slučaju Rožajca Muharema Fejzića.

Fejzić je 2013. optužio Murića da je umiješan u prekogranični šverc cigareta sa Kosovom.

Detaljno je opisao krijumčarski lanac u kome su, kako je tvrdio, umiješani braća Mehdija-Meho i Bajram Mujević.

Inspektora ANB-a optužio je da je logistička podrška švercerima. Fejzić je tvrdio da su mu šverceri prijetili smrću. Čak je bio i kidnapovan.

Prošle godine Viši sud u Bijelom Polju donio je pravosnažnu presudu prema kojoj je Fejzić kažnjen sa skoro 14.000 eura, zbog povrede časti i ugleda prozvanih da su organizatori šverca.

Nakon višegodišnjih pritisaka, Fejzić je postao azilant i otišao u Luksemburg.

Semir osuđivan zbog nasilja

Semir Kalač, njegov otac Isah i brat Samir osuđeni su ranije na ukupno pet godina zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda trojici sugrađana u Ulici 9. crnogorske brigade u blizini džamije u Rožajama.

Taj incident dogodio se u julu 2012. godine. Kalači su osuđeni zbog napada na oca i sina Rešada i Rašida Babića, kao i Remza Zejnelagića, koji je tada pokušao da spriječi tuču.

Bonus video: