Na Božaju oduzeto oko 40 kg skanka, uhapšen državljanin Albanije

Osoba koja je prevozila drogu je uhapšena zbog sumnje "da je imala namjeru da skank, radi dalje prodaje, prokrijumčari iz Albanije preko teritorije Crne Gore u zemlje okruženja"
86 pregleda 5 komentar(a)
skank, Božaj, Foto: Uprava carina
skank, Božaj, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 18.09.2016. 10:35h

Službenici Uprave carina i Uprave policije MUP-a su juče, na graničnom prelazu naše države sa Republikom Albanijom – Božaj, na ulazu u Crnu Goru, u terentnom motornom vozilu italijanskih registarskih oznaka otkrili 38 pakovanja sa oko 40 kilograma opojne droge marihuana tipa skank.

Kako je saopšteno, osoba koja je prevozila drogu je uhapšena zbog sumnje "da je imala namjeru da skank, radi dalje prodaje, prokrijumčari iz Albanije preko teritorije Crne Gore u zemlje okruženja".

"Službenici Carinske ispostave Božaj i policijski službenici Regionalnog centra granične policije Centar – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, 17. septembra 2016. godine, oko 00,45 časova, na Graničnom prelazu Božaj, na ulazu u Crnu Goru, radi kontrole lica, robe i vozila zaustavili teretno motorno vozilo marke „Nissan“, italijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Albanije M.G. (27) iz Drača. Navedeno vozilo nije prevozilo teret odnosno bilo je prazno, a analizom rizika je izdvojeno za kontrolu. Carinski i policijski službenici su, koristeći specijalne alate, izvršili kontrolu teretnog motornog vozila, kojom prilikom su uočene prepreke u podnom dijelu vozila gdje je otrkiven specijalno izrađen bunker u kojem je pronađeno 38 pakovanja oblijepljenih PVC folijom braon boje. U pakovanjima se nalazila suva biljna materija tamno zelene za koju se posumnjalo da se radi o marihuani tipa skank. Carinski i policijski službenici su oduzeli pomenutu materiju i o svemu obavijestili policijske službenike iz Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja koji su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici", navodi se u saopštenju Uprave carina i Uprave policije.

Preliminarnom analizom oduzete materije potvrđeno je da se radi o skanku težine oko 40 kilograma.

"Drogu i lice su preuzeli službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja. Kriminalistička obrada koju su sproveli službenici Odsjeka upućuje na sumnju da je M.B. imao namjeru da skank iz Albanije prokrijumčari preko naše teritorije do zemalja okruženja, radi dalje prodaje, u čemu su ga spriječili carinski i policijski službenici. M.G. je lišen slobode i on je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se.

Oduzeta droga biće upućena Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: