Hodžić: Ako se nešto desi, krivi su DPS i policija

Hodžić tvrdi da mu je aktivista DPS-a rekao da Medojević ne smije ući u naselje...
109 pregleda 77 komentar(a)
Muhamed Hodžić, Foto: Luka Zeković
Muhamed Hodžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.09.2016. 06:45h

Devetočlana familija i ja životno smo ugroženi i ako nam se nešto desi, krivicu će isključivo snositi aktivisti DPS-a i Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP), poručio je juče Muhamed Hodžić mještanin Karabuškog polja, kod Podgorice.

On je od ministra MUP-a Gorana Danilovića zatražio dvadesetčetvoročasovnu zaštitu, nakon inicidenta koji se dogodio prije nekoliko dana ispred njegove kuće.

Tada su, kako je ispričao, članovi i aktivisti DPS-a, ogorčeni na njega što je iz te partije prešao u ogranak DF-a - PzP, psovali njega i funkcionere DF-a koje je ugostio povodom proslave Bajrama i rođenja unuke.

“Prvo mi je ujutro došao jedan aktivista DPS-a i molio da mi ne dolaze iz DF-a, da ne bude gužve. Rekao mi je da (Nebojša) Medojević ne smije ući u naselje... Da ne bi napravili blokadu, rekao sam mu da sam odložio njihov dolazak”, kazao je Hodžić.

Nakon što stigli gosti iz DF-a, Hodžić tvrdi da je 50-ak aktivista DPS-a došlo ispred kuće i psovalo sve njih.

“Izašao sam i pozvao ih na slavu i rođenje unučeta... Pozvao sam policiju da ne bi došlo do krvoprolića, jer su se bila dva-tri džipa parkirala na glavnoj cesti i očekujući našu reakciju, da nas, koji smo žrtve, pohapse... Nisam dao nikome da izlazi dok se to nije raščistilo za nekih sat vremena”.

Na insistiranje policije je, kako je rekao, uklonio je i crnogorsku i zastavu PzP-a koje je postavio u dvorištu.

Hodžić je kazao da je sada “u nikakvim” odnosima sa komšijama, jer ga mnogi i dalje provociraju.

Protiv jednog od njih je i podnio krivičnu prijavu.

Član mjesnog odbora DPS-a Karabuško polje Dževad Zejnilović kazao je ranije da je bilo uvreda sa obje strane i ishitrenih reakcija, ali da je svaka partija dobrodošla u to naselje.

Hodžić je ispričao da je, uprkos petom stepenu obrazovanja, u podgoričkoj “Čistoći” zaposlen kao stražar u azilu za pse.

Kaže da je prvobitno dobio otkaz u preduzeću, ali ga je sud vratio na posao, a resorna komisija proglasila invalidom rada.

Zeković: Postoji sumnja da je počinjeno više krivičnih djela

Iz Savjeta za građansku kontrolu policije zatražili su od Uprave policije detaljnu informaciju o incidentu i svemu što je policija preduzela. Savjet je, kako je saopšteno, izdao preporuku da starješine Uprave policije i Centra bezbjednosti Podgorica obave neposredan razgovor sa članovima porodice Hodžić.

Predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković, u obavještenju prema Osnovnom državnom tužilaštvu, ukazao je da, na osnovu video-snimka koji su objavile političke partije, postoji osnovana sumnja da je posrijedi izvršenje više krivičnih djela koja se gone po službenoj dužnosti.

DPS: Brutalna kampanja DF: Uvrede su dokaz straha

Potpredsjednik DPS-a Duško Marković ocijenio je juče da je DF kampanju započeo veoma brutalno i politički primitivno, obrušavajući se na DPS i njenog predsjednika.

“Nijesu im sveti ni crnogorska tradicija, ni crnogorska riječ niti crnogorska porodica. Jednom riječju, kampanja podvala, uvreda i primitivizma”, kazao je Marković agenciji MINA.

Marković je kazao da DPS vodi pozitivnu kampanju i da se trude da pažljivo i korektno govore o političkim protivnicima.

“Naravno, ne možemo prećutati sve optužbe i uvrede na naš račun, pa nam se na tome zamjera. Pa i mogli ste zaključiti da kada se vrijeđa DPS onda je to dopušteno, ili čak poželjno, a naš odgovor nedopustiv”.

Iz DF-a su odgovorili da su “uvrede koje u kontinuitetu” šalju Marković i njegov partijski šef dokaz “njihovog ličnog i opšteg partijskog straha od sigurne pobjede DF-a na izborima”.

Bonus video: