Odbojkašice ubjedljivo poražene od Bugarske, sjutra sa Švajcarskom

To je prvi poraz naše selekcije, koja je u prvom kolu pobijedila Rumuniju (3:1), dok je Bugarska upisala i drugi maksimalni trijumf, nakon onog na premijeri sa Švajcarskom.
76 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Dragan Nešić, Foto: Cev.lu
Odbojkašice Crne Gore, Dragan Nešić, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 17.09.2016. 16:43h

Crnogorske odbojkašice nijesu napravile podvig, Bugarska je ipak pokazala da je jača u ovom trenutku, ali ostaje žal za prvim setom – izabranice Dragana Nešića poražene su u Sofiji od Bugarske, zvanično 10. reprezentacije Evrope, sa 3:0, u meču 2. kola druge runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

To je prvi poraz naše selekcije, koja je u prvom kolu pobijedila Rumuniju (3:1), dok je Bugarska upisala i drugi maksimalni trijumf, nakon onog na premijeri sa Švajcarskom.

"Poraz od Bugarske nije strašan, radi se o ozbiljnoj reprezentaciji. Ovaj poraz je jedna lekcija, na putu kome težimo, a to je da postanemo ozbiljan tim poput našeg današnjeg protivnika", izjavio je Nešić.

Kao u prvom kolu, startna postava u našoj selekciji bila je – tehničar Tamara Roganović, korektorka Nikoleta Perović, primači Tanja Bokan i Jelena Cvijović, srednji blokeri Ana Otašević i Marija Milović, te libero Melisa Cenović.

Tokom prvog seta u igru su ulazile sve osim Danijele Džaković i Katarine Budrak, a Ksenija Ivanović i Evgenija Milivojević su u drugom setu počele u postavi, umjesto Cvijovićeve i Raganovićeve. Ista postava je počela i treći set, ali nije mogla pa parira bugarskim odbojkašicama.

Bugarska je bila bolja u svim elementima igre, posebno na servisu, jer su domaće odbokašice u tri seta napravile čak 15 asova, a bez prijema servisa, uz loša napad, Crna Gora nije mogla da se nada pozitivnom.

Imale su Tanja Bokan i drugarice, međutim, lijepu priliku u prvom setu, u kojem su vodile 8:3, 11:6, 14:8i 16:12, ali su stale nakon drugog tehničkog tajm-auta. Bugarska je preokrenila na 18:17 i onda dominirala ne samo do kraja seta, već i meča, jer je u drugom setu neizvjesno bilo samo do 4:4…

“Super smo otvorile meč, veći dio prvog seta vodile. Međutim, u završnici seta je došao do izražaja kvalitet bugarske reprezentacije. Do kraja utakmice se nismo vratile na ritam iz prvog seta, ali utakmice sa ovakvim protivnikom su sjajna prilika za napredovanje tima kao što je naš. Nadamo se da ćemo se oporaviti što bolje za sjutra, jer je naša utakmica sa Švajcarskom veoma bitna", izjavila je Ksenija Ivanović.

Poraz od Bugarske nije devalvirao pobjedu protiv Rumunije, ali je zato itekako važno da naša selekcija sjutra (14.30 po našem vremenu) savlada Švajcarsku (juče je poražena od Rumunije 3:1), kako bi ostala u trci za plasman na EP, ili barem drugo mjesto u grupi koje vodi u treću rundu kvalifikacija, odnosno baraž.

Crna Gora – Bugarska 0:3 (18:25, 19:25, 11:25)

Sofija – Dvorana: “Hristo Botev”. Gledalaca: 500. Sudije: Sarikaja (Turska) i Kovaljčuk (Ukrajina). Poeni iz napada: Crna Gora 27, Bugarska 38. Poeni iz bloka: Crna Gora 6, Bugarska 7. Poeni iz servisa: Crna Gora 3, Bugarska 15. Greške: Crna Gora 15, Bugarska 12.

Crna Gora: BOKAN 3, OTAŠEVIĆ 5, PEROVIĆ 12, CVIJOVIĆ 5, CENOVIĆ (libero 1), Milivojević 1, MILOVIĆ 5, ROGANOVIĆ, Džaković, Ivanović 5, Peruničić (libero 2), Sandić, Budrak.

Bugarska: G. DIMITROVA, KOLČAGOVA (libero 1), N. DIMITROVA 9, KITIPOVA 3, Paskova, ŽARKOVA 5, Barakova, Gunčeva (libero 2), Dančeva, NIKOLOVA 16, VASILJEVA 20, Koleva 7, Čauševa, Bežandolska.

Bonus video: