SUĐENJE NIKŠIĆANIMA ZA OTMICU PREDRAGA MARKOVIĆA

Pokazali mu policijsku značku, tukli ga i prijetili da će mu pobiti porodicu?

Pavićević, Perović i Mijušković terete da su oteli Markovića, tako što su mu prišli vičući: “Stani, izlazi, policija, uhapšen si”...
727 pregleda 17 komentar(a)
Džip, Foto: Txautonet.com
Džip, Foto: Txautonet.com
Ažurirano: 17.09.2016. 07:05h

Nikšićani optuženi za otmicu Predraga Markovića i pokušaj iznude, negirali su juče u Višem sudu krivicu i saopštili da su od tog Kotoranina tražili samo da im vrati novac koji su mu prethodno pozajmili.

Đorđije V. Pavićević (30), Marko D. Perović (29) i Vladan N. Mijušković (31), optužnicom se terete da su 15. septembra 2015. oteli Markovića, tako što su mu, dok je izlazio iz vozila, prišli vičući: “Stani, stani, izlazi, policija, uhapšen si”.

Piše da je Mijušković pokazao polcijsku značku Markoviću, nakon čega su ga ubacili u vozilo.

Odveli su ga u neku kuću koja se nalazi van Kotora gdje su ga vezali za stolicu.

Navodi se da su ga udarali drškom pištolja i rukama više puta udarali po glavi i tražili da im preda 100.000 eura, prijeteći da će mu pobiti porodicu.

Nakon višesatnog mučenja, otmičari su pustili Markovića, ali su mu kazali da mora da im preda 20.000 eura i zdražali njegov BMW x6.

Okriviljeni su nekoliko dana kasnije uhapšeni tokom predaje novca na prakingu šoping mola Delta, u Podgorici.

Pavićević je ispričao da je 14. septembra sa Perovićem otišao u Kotor, objašnjavajući da je njegovom drugu Mijušković dugovao novac.

“Našli smo se sa Mijuškovićem, koji je bio u pratnji još dva momka. Perović je otišao do njih i razgovarao, nakon čega se vratio i kazao da ćemo sačekati da ga Mijušković nazove kako bi mu vratio novac. Prošlo je par sati, nakon čega je Mijušković nazvao Perovića i mi smo se našli negdje van grada. Mijušković je opet bio sa ona dva momka i Perović mu je prišao... U jednom momentu začuo sam da se svađaju, ali kako je bio mrak nijesam vidio tačno što se dešava. Kada sam prišao, vidio sam crni BMW x6 koji je bio parkiran pored vozila, kojim se dovezao Mijušković. Perović je zatim ušao u ovo auto u kojem je bilo više osoba i kazao da ga pratim našim kolima", kazao je Pavićević.

Stigli su, kazao je, na neku adresu i Perović mu je kazao da ga sačeka u kolima.

Tvrdi da mu je to dosadilo, pa je ušao u kuću u kojoj je zateko Mijuškovića, Perovića i još jednog momka na stolici vezanog, sa duksericom preko glave: “Pitao sam Perovića zašto su vezali momka, na šta mi je odgovorio da duguje pare Mijuškoviću. Više puta sam im kazao da ga puste, nakon čega sam ga sa Perovićem premjestio na trosjed. Povremeno sam podizao duksericu prebačenu preko glave, kako bi disao”, kazao je Pavićević.

Rekao je da su nakon nekog vremena pustili Markovića, a kao garanciju da će dobiti traženi novac - uzeli su mu BMW.

Njegovu verziju odbrane potvdio je Perović, koji je kazao da je novac koji je navodno pozajmio oštećenom, bila porodična ušteđevina za gradnju kuće.

Vladan Mijušković je ispričao da ga je početkom juna prošle godine prijateljica iz Kotora pitala da li može njenom prijatelju Predragu Markoviću pozajmiti 10.000 eura, koje bi vratio uz novčanu nadoknadu.

Rekao je da je od prijatelja Marka Perovića tražio pozajmicu, jer je vidio šansu da zaradi.

“Tražio sam od Perovića 20.000 eura koje sam obećao da ću vratiti do 5. septembra. Od tih para sam 10.000 eura predao prijateljici iz Kotora, dok sam ostalih 10.000 eura prokockao”, tvrdi Mijušković.

Dodao je i da se prije odluke da uđe u taj posao, raspitao o Markoviću.

Od prijateljice je imao potvrdu da se radi o sigurnom poslu i da će novac biti vraćen u dogovorenom roku.

Kada je došao dan za naplatu, Mijušković tvrdi da nije uspio da stupi u kontakt sa prijateljicom a Perović ga je svakodnevno pritiskao da mu vrati novac.

Rekao je da je polovinom septembra, sa Pavićevićem na poziv Mijuškovića došao u Kotor kako bi riješili pitanje vraćanja novca.

“Iza ponoći pronašao sam mjesto gdje živi Marković i pozvao sam Perovića da dođe. Peroviću sam rekao da tu živi momak koji mi je dužan i da ga čekam da se pojavi kako bi riješili problem vraćanja novca”, ispričao je Mijušković.

Tvrdi da je Marković počeo da bježi kada ga je pitao kada će mu vratiti novac.

“Izvukao sam ga iz auta i gurnuo na zadnje sjedište njegovog BMW-a. Pošto je negirao da mi duguje novac, iz revolta sam ga nekoliko puta udario otvorenom šakom u glavu i stomak. Stavio sam mu jedan duks preko glave”.

“Od Markovića sam uzeo ključ od džipa i dao ga Peroviću kao garanciju da će njemu vratiti novac. Nakon što je Perović odvezao džip, Mijušković je predložio Markoviću da se snađe za novac i vrati ga Peroviću na šta je on i pristao. On se složio i rekao mi kako bi bilo najbolje da ga pustim kako bi se snašao za novac”, naveo je Mijušković.

Suđenje se nastavlja 7. oktobra.