Draganu Maroviću zbog TQ Plaze sedam mjeseci robije

Ročište o tom predmetu održano je juče, a sudija Dragoje Jović isključio je javnost, nakon što je tužiteljka Lidija Vukčević objasnila da u tom slučaju još traje istraga protiv nekoliko osoba i da su spisi označeni tajnim
13 komentar(a)
Dragan Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Dragan Marović, Zdravko Begović, Foto: Komnen Radević
Ažurirano: 16.09.2016. 07:53h

Dragan Marović kazniće se sa sedam mjeseci zatvora, ukoliko podgorički Viši sud prihvati sporazum o priznanju krivice koji je optuženi potpisao sa Specijalnim tužilaštvom.

Ročište o tom predmetu održano je juče, a sudija Dragoje Jović isključio je javnost, nakon što je tužiteljka Lidija Vukčević objasnila da u tom slučaju još traje istraga protiv nekoliko osoba i da su spisi označeni tajnim.

Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović rekao je da je njegov klijent sporazumom prihvatio da bude osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog krivičnog djela - zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

“Marović je zbog slučaja TQ plaza, zaključio sporazum o priznanju krivice - na sedam mjeseci zatvora, bez novčane kazne, budući da nije sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist. On je do sada bio u pritvoru šest mjeseci, pa kada se spoje kazne sa onom ranije, Maroviću je ostalo još tri mjeseca zatvora”, kazao je Begović.

Bonus video: