Ksenija Ivanović: Možemo da budemo pozitivno iznenađenje

"Ekipe sa kojima igramo u kvalifikacijama su dosta kvalitetne, ali smatram da nismo autsajderi i da možemo da budemo pozitivno iznenađenje na ovim kvalifikacijama", kazala je za „Vijesti“ Ksenija Ivanović.
0 komentar(a)
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Odbojkašice Crne Gore, Foto: OSCG
Ažurirano: 16.09.2016. 07:41h

Da li će posljednja promjena na kormilu ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore (Dragan Nešić je stigao nakon neočekivane i neobrazložene ostavke Vladimira Milačića) donijeti i korak naprijed na planu igre, a posebno rezultata, pokazaće druga runda kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koja je do sada bila krajnji domet naših dama.

Iz tabora naše reprezentacije se sve češće može čuti zadovoljstvo zbog rada sa iskusnim srpskim stručnjakom, a predstojeći mečevi sa Bugarskom, Rumunijom i Švajcarskom pokazaće u kojoj mjeri su Tanja Bokan i drugarice spremne za se upuste u trku za bolje rangiranim selekcijama, kakve su Bugarska i Rumunija, dok su favoritkinje u duelima sa Švajcarskom.

"Cure su zdrave i na raspolaganju selektoru. Dobro smo trenirale u proteklom periodu, igrale prijateljske utakmice i utisak je da je ekipa dosta napredovala. Ekipe sa kojima igramo u kvalifikacijama su dosta kvalitetne, ali smatram da nismo autsajderi i da možemo da budemo pozitivno iznenađenje na ovim kvalifikacijama", kazala je za „Vijesti“ Ksenija Ivanović.

Osim Ksenije, Nešić za prvi turnir računa i na tehničare Evgeniju Milivojević, Tamaru Roganović, korektorke Nikoletu Perović, Katarinu Budrak, primače Tanju Bokan, Jelenu Cvijović, Draganu Peruničić, Draganu Džaković, srednje blokere Anu Otašević, Mariju Milović, Mariju Sandić, te libera Melisu Cenović.

„Crvene“ su u pripremnom periodu odigrale četiri prijateljske utakmice (jednu sa ruskom ekipom Sahalin, i tri sa reprezentacijom Grčke), te odradile nekoliko zajedničkih treninga u Baru sa rumunskom ekipom Targovište, čiji je trener Nešić, selektor naše selekcije.

Prvi od dva turnira druge runde igra se od danas do nedjelje u Sofiji, drugi je sedmicu kasnije u rumunskom Pjatra Njamcu. Prvoplasirana ekipa iz grupe izboriće direktan plasman na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, dok će drugoplasirana u treću rundu kvalifikacija, u baraž…

"Ekipa koju treniram ima srce i to nam garantuje da ćemo dati sve od sebe. Znamo da je ulog veliki, za nas ne samo rezultatski, nego i za budućnost ove generacije. Protivnici su nam poznati i pokušaćemo da pokažemo i naš kvalitet", kazao je pred početak 2. runde kvalifikacija selektor Nešić.

Naše odbojkašice kvalifikacije otvaraju danas protiv Rumunije, u 14.30 sati po našem vremenu (15.30 po lokalnom).

Raspored

Petak

Crna Gora – Rumunija 14.30

Bugarska – Švajcarska 17.00

Subota

Rumunija – Švajcarska 14.30

Crna Gora – Bugarska 17.00

Nedjelja

Švajcarska – Crna Gora 14.30

Rumunija – Bugarska 17.00

Bonus video: