Klan "pada" jer su ih prisluškivali?

Igora Božovića i Slobodana Kašćelana istražitelji su označili šefovima grupe uhapšene u Kotoru...
805 pregleda 37 komentar(a)
Igor Božović, Foto: Boris Pejović
Igor Božović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2016. 05:53h

Prisluškivanjem telefonskih razgovora i praćenjem članova navodnog kotorskog krimi klana, istražitelji su obezbijedili dovoljno dokaza o kriminalnoj povezanosti nedavno uhapšene grupe.

To je "Vijestima" rekao sagovornik blizak istrazi, dok su u sklopu istog predmeta tužioci saslušavali osuđenika Igora Božovića.

Tog Kotoranina i njegovog sugrađanina Slobodana Kašćelana koji je u bjekstvu, istražitelji su označili šefovima grupe uhapšene u Kotoru.

Kašćelan je ranije za "Vijesti" negirao policijske informacije da je šef kavačkog kriminalnog klana.

Božović je juče oko podne doveden u Specijalno državno tužilaštvo, iz kog je nakon dva sata sa lisicama na rukama vraćen u spuški zatvor.

On je otac Kotoranina Vladimira Božovića koji je 12. septembra izbjegao hapšenje.

Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje mlađeg Božovića i još šestorice Kotorana.

Na "kotorski" predmet glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić stavio je oznaku tajnosti, zbog čega juče nije bilo moguće dobiti zvanične podatke o saslušanju Božovića.

Nezvanično, tužioci su ga pitali o povezanosti sa devetoro uhapšenih u akciji razbijanja kotorskih kriminalnih klanova - pomoćnikom komandira kotorske policije Zlatkom Samardžićem, Podgoričanima Stefanom Brnovićem i Đerđom Camajem, Kotoranima Goranom Ljubatovićem, Aleksandrom Bogdanović, Nikolom Andrićem, Igorom Andrićem, Tripom Moškovim i Ilijom Dedovićem.

Njih je policija označila kao članove kavačkog kriminalnog klana.

Osim mlađeg Božovića, u velikoj policijskoj akciji hapšenje su izbjegli Slobodan Kašćelan kojeg je policija označila kao jednog od vođa kavačkog klana, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar Đurišić, Igor Đurišić zvani Major i Davor Prelević.

Specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za njihovo hapšenje.

Policija i tužilaštvo sumnjiče tu grupu za stvaranje kriminalne organizacije, davanje mita, zelenaštvo, iznudu, teško djelo protiv opšte sigurnosti, zloupotrebu službenog položaja, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija...

Istražitelji vjeruju da je pomoćnik komandira kotorske policije duže članovima kriminalnog klana iz Kotora odavao tajne policijske informacije, zbog čega su Kavčani uvijek bili korak ispred organa gonjenja.

Devetoro uhapšenih u noći između srijede i četvrtka saslušani su u podgoričkom Višem sudu.

Istražni sudija im je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana.

Božović, koji je juče saslušavan u zatvoru, je zbog šverca droge uhapšen novembra 2011. u policijskoj akciji "Big Beng" koja je realizovana u koordinaciji sa Američkom agencijom za borbu protiv droge (DEA) i španskom policijom.

On je 1. jula u hodniku spuškog zatvora poliven vrelim uljem. Za taj napad, koji nijesu zabilježile zatvorske kamere, policija i tužilaštvo osumnjičili su njegovog sugrađanina Jovana Jovanovića, navodno člana škaljarskog klana.

NAPOMENA: Strogo zabranjeno preuzimanje fotografije bez saglasnosti redakcije i autora

Bonus video: