Crnogorska reprezentacija kreće u borbu za medalje

61 pregleda 1 komentar(a)
Juniorska džudo reprezentacija, Foto: Džudo savez Crne Gore
Juniorska džudo reprezentacija, Foto: Džudo savez Crne Gore
Ažurirano: 15.09.2016. 19:30h

Crnogorska džudo selekcija sjutra kreće u borbu za medalje na Evropskom prvenstvu za juniore u španskoj Malagi. Prvog od tri dana borbi u Andaluziji, nacionalni crnogorski trener, Hubert-Hupo Rorauer računa na po dva takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U kategoriji do 44 kilograma u kosturu od 17 džudistkinja Ivani Nikolić će protivnica u prvoj borbi biti Francuskinja Marina Žuli.

U kategorji do 57 kilograma prijavljeno je 28 takmičarki, a Mirjana Milić se u prvom kolu bori protiv Bjeloruskinje Ulijane Minenkove, a u slučaju pobjede čekala bi je Slovenka Andreja Leski, koja je slobodna u prvom krugu.

Od 35 juniora do 66 kilograma, Jusufu Nurkoviću rival će biti Moldavac Kornel Andries, dok je žrijeb od 38 boraca kategorije do 73 kilograma, Balšu Sinanovića poslao na borbu sa Gruzijcem Georgi Katsilašvilijem.

U subotu su na programu borbe u po četiri veće težinske kategorije juniora i juniorki, dok su u nedjelju, posljednjeg dana takmičenja u Malagi, na programu borbe ekipa.

"Žrijeb nije bio naklonjen našim takmičarima, a Sinanović ima i prelom prsta. Ipak, neće odustati od borbe. Mi smo znali da ne može biti lako, ali ipak nije dobro kada se sa najboljim borcima susrećete već u prvom kolu. Ipak, naši takmičari su spremni i sa ponosom možemo istaći da nikada nijesmo imali bolju reprezentaciju. Tačno je da je teško ponoviti uspjeh Danila Pantića, koji je prošle godine osvojio zlatnu medalju, ali zato imamo neuporedivo veći broj kvalitetnih takmičara. Tačnije, Crna Gora je prvi put prijavila ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nikada prije nijesmo imali nijednu. Taj podatak nam podiže rejting u Evropskoj džudo uniji i daje nam imidž džudo-države sa Savezom u kojem se dobro radi", sa ponosom je istakao Dragan Mrvaljević, generalni sekretar Džudo saveza Crne Gore.

Bonus video: