Oduzeli veću količinu oružja i municije u Nikšiću

„Službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić su prethodnih dana od četiri osobe oduzeli sedam komada vatrenog oružja, 285 komada municije, 34 patrona kalibra 16 mm i 21 patron kalibra 12 mm, četiri prazna okvira od automatske puške, palicu i lisice“, navodi se u saopštenju
59 pregleda 1 komentar(a)
Policija
Policija
Ažurirano: 15.09.2016. 15:23h

Nikšićka policija je tokom septembra oduzela veću količinu oružja i municije u ilegalnom posjedu, saopšteno je iz Uprave policije.

„Službenici Centra bezbjednosti (CB) Nikšić su prethodnih dana od četiri osobe oduzeli sedam komada vatrenog oružja, 285 komada municije, 34 patrona kalibra 16 mm i 21 patron kalibra 12 mm, četiri prazna okvira od automatske puške, palicu i lisice“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su službenici CB Nikšić, tokom septembra u četiri odvojene aktivnosti, u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT)u Nikšiću, a postupajući po naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretrese kuća i drugih prostorija na tri različite lokacije na teritoriji Opštine Nikšić.

Službenici CB Nikšić su izvršili i pregled jedne osobe u ugostiteljskom objektu.

„Tako su policijski službenici 2. septembra, na osnovu operativnih saznanja, u koordinaciji i po nalogu ODT u Nikšiću, a postupajući po pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi M.J. (72) iz Nikšića, prilikom čega su pronašli i oduzeli lovačku pušku, cal.16 mm i 34 patrona cal. 16 mm u ilegalnom posjedu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi, službenici CB Nikšić su istog dana, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi R.B. (48) iz Nikšića.

„Tom prilikom su kod njega pronašli i oduzeli lovačku pušku, cal.12 mm, 128 komada municije različitog kalibra, 21 patron cal.12 mm i četiri prazna okvira od automatske puške“, precizira se u saopštenju.

Službenici CB Nikšić su 7. septembra, na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću izvršili pretres stana, kuće i drugih prostorija koje koristi M.Š. (56) iz Nikšića.

„Tom prilikom čega su pronašli i oduzeli poluautomatsku pušku, pušku marke ,,M 48“, lovačku pušku, pištolj marke ,,M57“, cal. 7.62 mm, 127 komada puščane municije sa gvozdenim redenikom, 27 komada pištoljske municije, dva protivavionska metka, metak cal. 20 mm, lisice i gumenu palicu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Navodi se da su službenici CB Nikšić 9. septembra u ugostiteljskom objektu u Nikšiću, na osnovu operativnih saznanja, izvršili pregled D.V. (36) iz Nikšića, kod kog su u ilegalnom posjedu pronašli pištolj marke ,,Crvena Zastava“, cal. 7.62 mm.

Oduzeto oružje, municija i predmeti u sve četiri aktivnosti su, dodaje se, upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja, nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

„D.V. je uhapšen i, uz krivičnu prijavu, sproveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: