"VJERUJEM DA JE DOBRO ODVAGAO"

Danilović prihvatio ostavku Radulovića

“Mislim da je imao potrebu da mi to saopšti. Ja sam to prihvatio vjerujući da je dobro odvagao i ne mislim da nije u pravu. Žao mi je što neki drugi nijesu podnijeli ostavke. Mislim da neki drugi nijesu prihvatili ostavku Radulovića zbog toga da ne bismo tražili i njihovu ostavku” kazao je Danilović
58 pregleda 32 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Vlada Crne Gore
Goran Danilović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 04.04.2019. 20:32h

MMinistar unutrašnjih poslova Goran Danilović kazao je da je prihvatio ostavku   načelnika barske policije Miloša Radulovića koja je uslijedila  nakon što je u Baru  u utorak ubijen Slavko Peković.

Danilović je, danas  nakon sjednice Vlade, kazao da ga je Radulović lično pozvao što nije uobičajena praksa da načelnici samoincijativno zovu ministra.

“Mislim da je imao potrebu da mi to saopšti. Ja sam to prihvatio vjerujući da je dobro odvagao i ne mislim da nije u pravu. Žao mi je što neki drugi nijesu podnijeli ostavke. Mislim da neki drugi nijesu prihvatili ostavku  Radulovića zbog toga da ne bismo tražili i njihovu ostavku” kazao je Danilović.  

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović odbije je ostavku Radulovića.

Ministar je kazao da bi bio srećan  ako svi počnu da podnose ostavke, pa i on.

“Da je podnesem i ja ili da se nesposobni skrajnu i da me puste da radim i njihov posao,a a ne da se kriju iza policajaca čija je moć ograničena. Da na mjesta reklamera postavimo profesinalce.Nećemo dovesti nikoga iz druge države.MUP je rasadnik kadrova u kome imao onih koj isu skrajnu ti i čekaj usvoju priliku. Ne mora da ih bira  ministar,  neka ih bira predsjednik Vlade” kazao je Danilović.

On je naglasio da neće dopustiti da neko pokuša  da se na njega svali odgovornost, te da ministar unutrašnjih poslova nije i ministar policije.

"“Uprava policije je organ u sastavu ministarstva  sa ogromnom autonomijom i očekujem da svi rade svoj posao.  Strašno je  ako je ministar  onesposobio sve ostale u Vladi tačno zadužene za određene oblasti u sferi bezbjednosti da rade svoj posao. Ako će oni ovo da riješe, a ja smetam, samo neko treba da mi kaže i daću ostavku ,ali da prethodno kažu javno kako” naglasio je Danilović.

On je dodao da prati dešavanja u Kotoru i Baru, te da razumije ljude koji osjećaju ogroman pritisak javnosti, ali ne i one  koje   ne osjećaju odgovornost. 

Ministar je ponovio  da je zabrinut zbog bezbjedonosne situacije i brojnih ubistava u kratkom vremenskom periodu, te da toga ne bi bilo da je na sjednicu Vijeća za nacionalnu bjezbjednost prošao njegov predlog zaključaka umjesto zaključaka premijera Mila Đukanovića. Danilović očekuje da se Đukanović o svemu izjasni.

  “Ne pristajem na  nekorektan odnos da je dužan da snosi odgovornost onaj ko predlaže, a ne onaj koji odbija rješenja. Možda je vrijeme da preispitam odgovornost, ali  ali to sigurno neću uraditi prije nego  javno čujem  stav  predsjednika Vlade i drugih koji su institucioalno nadležni za ovu temu”naglasio je Danilović.

On je najavio da će ponovo predložiti  konkretne zaključke ili  ću ponoviti stare pošto su aktuelni,  a oni  koji ih odbiju  neka saopšte kako da se riješi problem organizovanog kriminala. Danilović je kazao da je prvi tražio da se  pojača saradnja Tužilaštva i policije, te da su uslijedila hapšenja. 

“Ako Crnu Goru drži u šah - mat poziciju grupa bandita koji su suzahvaljući političkim i drugim vezama došli do ogromnog novca onda Crna Gora nema budućnost. Sve zavisi od političke volje.   Sve dok ne budu uhapšene vođe organizovanih kriminalnih grupa neće biti mira” istakao je Danilović.

Dodao je da vjeruje u ono što rade Specijalno državno tužilaštvo. 

Dodao je da ne razumije ljude koji su profesionalci, a koji ne osjećaju nikakvu odgovornost za stanje u Baru i Kotoru.Radulović je juče podnio ostavku nakon ubistva Slavka Pekovića u Baru, a o svojoj odluci je obavijestio direktora policije Slavka Stojanovića i ministra unutrašnjih poslova Gorana Danilovića, kojem je kazao da ostavku podnosi iz moralnih razloga.

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović juče nije prihvatio ostavku Radulovića.