Na međunarodnim turnirima u Nikšiću, Kolašinu i Baru predstaviće prvu generaciju

127 pregleda 0 komentar(a)
OMK Mawashi, Foto: Privatna arhiva
OMK Mawashi, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.09.2016. 08:45h

Da je Nikšić uvijek bio rasadnik talenata u borilačkim sportovima pokazuje i sve veći broj karate klubova u gradu pod Trebjesom, kao i velika zainteresovanost mališana za tu drevnu japansku borilačku vještinu.

Omladinski karate klub "Mawashi", koga vode Aleksandar Ćalić, Nikola Glušac i Nikola Rovčanin, majstori karatea, dugogodišnji reprezentativci i nacionalne i BKF karate sudije, koji je osnovan u oktobru prošle godine, sprema se da na međunarodnim turnirima u Nikšiću, Kolašinu i Baru predstavi prvu generaciju članova, ali i dobije povratnu informaciju o njihovom napretku u proteklom jednogodišnjem periodu.

“Osnovni cilj našeg djelovanja je da razvijemo motoričke, funkcionalne i psihološke sposobnosti djece, kao i da usavršavamo njihovu karate vještinu u tehničkom i taktičkom pogledu, da kroz sistematsko učenje karate vještine, moralnih i etičkih kodeksa pozitivno utičemo na razvoj cjelokupne ličnosti djeteta i stvaranje svijesti o značaju zdravih stilova života i, konačno, stvaranju vrhunskih sportskih rezultata”, kazao je Glušac.

Pored trenera, sa mališanima rade i profesor fizičke kulture, psiholog i sociology, a planirani su i redovni medicinski pregledi za članove, kao i redovna dijagnostika motoričkih sposonosti čime bi, ističe Glušac, bio obezbijeđen uvid u cjelokupni fizički i psihički status svakog člana kluba.

Klub pored Nikšića, radi i u Tivtu i broji oko 80 članova što ga, prema riječima Glušca, čini jednim od klubova u Crnoj Gori sa većim brojem članova.

“Zahvaljujući ljudima koji su prepoznali energiju i želju članova uprave kluba, prije svega Blažu Jarediću iz Tivta, obezbijedili smo sportsku opremu svim članovima, adekvatnu salu, kao i rekvizite potrebne za trenažni process”, kazao je Glušac.

Bonus video: