Sud tražio izjašnjenje ZIKS-a o Vuku Vuleviću

Vulević je ranije u sudu rekao da ga ništa nije boljelo, te da nije imao duševnih smetnji, ali da mu nije bilo prijatno u zatvoru, jer nije bio kriv
411 pregleda 2 komentar(a)
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Vuk Vulević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2016. 07:48h

Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) treba da se izjasni da li je Vuku Vuleviću određivan pritvor i po nekom drugom osnovu, u vrijeme kada je bio u Istražnom zatvoru, kao osumnjičeni za vatreni obračun u Švajcarskoj od prije 17 godina.

To je odluka sutkinje Vesne Banjević koja je prihvatila predlog zastupnika države Milana Krsmanovića da se pribavi taj podatak. Vulević je ranije rekao da je već bio u zatvoru kada mu je određen pritvor zbog pokušaja ubistva u Švajcarskoj.

On je tužio državu od koje traži nešto manje od 120.000 eura odštete, usljed neosnovanog pritvora.

Pravosnažno je, usljed nedostatka dokaza, oslobođen optužbi za obračun u Švajcarskoj, a proveo je dvije i po godine u pritvoru. Suđenje se nastavlja 25. oktobra. Vulević je ranije u sudu rekao da ga ništa nije boljelo, te da nije imao duševnih smetnji, ali da mu nije bilo prijatno u zatvoru, jer nije bio kriv.

Njemu i Zlatku Ajkoviću na teret se stavljalo da su, kao saizvršioci, 16. aprila 1999. godine u ciriškom kafe-baru “Insajder” pokušali da ubiju Faiza Kadrića, Suada Porču, Senada Dunjića, Nedžada Murića, Rešada Metu i Asmira Lubenovtca. Prema optužnici, ka njima su ispalili više hitaca.

Kadrić je pogođen i preminuo je, a ostali su povrijeđeni. Vulević je u nedostatku dokaza oslobođen optužbi, dok je Ajković osuđen na 12 godina zatvora. Vulević je dovođen u vezu sa brojnim krivičnim djelima.

Bonus video: